maanantai 5. tammikuuta 2015

Perheen visiitti

Joulunaika oli aika hassu. Koko marraskuun ja joulukuun täällä oli suuri jouluhulina joka paikassa, mutta tuntui siltä kuin itse aatto (ja joulupäivät) olisi kokonaan skipattu. Kaikki loppui kuin seinään, ja koristeet ja joulutavarat vietiin pois silmänräpäyksessä. Jouluvaloja sentään oli vähän pitempään. Jouluaattona menin vain syömään pitsaa Shibuyaan (unohdin että olisi pitänyt mennä joulukanalle Kentucky Fried Chickeniin) ja joulukakulle Sweet Paradise -kakkubuffettiin Harajukuun. Muuten päivä ei eronnut mitenkään tavallisesta päivästäni.

Tapaninpäivän jälkeiset kahdeksan päivää olivatkin tosi kiireisiä, kun olin matkaoppaana Tokioon saapuneelle perheelleni. Yritin saada heille mahdollisimman monipuolisen Tokio-kokemuksen, mikä onnistuikin suht hyvin. He pitivät valtavasti näkemästään ja kokemastaan. Kävimme muun muassa temppeleillä, yliopistollani, karaokessa, Skytreessä ja tietenkin valtavan monissa kaupoissa.

Mustekalaa karee-annoksessa

Söimme Ikebukurossa okonomiyakia

Näkymä Skytreestä päivää ennen uuttavuotta

Kävimme myös aina yhtä virkistävällä Takao-vuorella, jonka rinteillä oli tällaistakin

Myöskään Pokémon Center ei jäänyt esittelemättä. Tällä kertaa ostin Mega Sceptile -pehmon.

Perinteinen jäätelö- ja parfait-kahvila Ikebukurossa. Tällä kertaa annoksen alta ei tullut savua (vaikka vuosi sitten saman annoksen alta tuli). Taustalla näkyy annosten mukana tulleita uudenvuoden ennustuksia. Onnekseni sain 大吉:n, suuren onnen!

Tottahan heidät sushipaikkaan piti viedä. Taisi olla kolmas kerta, kun söin vaihdon aikana sushia.

Perheeni oleskelun huipennus oli Alice in Wonderland -ravintola, jonne menimme viimeisenä päivänä. Olin tiennyt, että Shinjukussa on moinen paikka, mutta törmäsimme ketjun toiseen pytinkiin aivan sattumalta Shibuyassa. Paikka oli tunnelmaltaan aivan fantastinen, hienompi kuin kuvittelinkaan! Tästedes on suuri hinku käydä muissakin Alice in Wonderland -ravintoloissa (Shinjukussa, Ikebukurossa, Ginzassa ym.), joissa kaikissa on esitteen mukaan ihan erilainen Liisa Ihmemaassa -teemainen sisustus.

Uudenvuoden vietimme Shibuyassa. Poliisit blokkasivat täysin Shibuyan keskuksen, mutta tapahtumia pystyi seuraamaan aseman sisältä lasi-ikkunoiden takaa. Oli jättiyllätys huomata Shibuyan suurilla valotauluilla Tokion poliisin ilmoitus: "There is no countdown event to be held". Miksihän tapahtuma oli peruttu, vai pitiköhän sitä alun perinkään järjestää? Ihmiset kuitenkin suorastaan rynnien yrittivät päästä kesusalueelle kymmenien poliisien ohi. En kyllä oikein käsitä, mitä hohtoa siellä on juhlia uuttavuotta, jos countdown-tapahtumaakaan ei ole.

Nyt on sitten vaihdon puolivälikin ylitetty. Pitää yrittää nauttia täysillä koko loppuajasta ja toivoa, ettei lopunajan paniikki pääse iskemään liian pahasti.

12 kommenttia:

 1. Oi tonne teema kahvilaan ois kiva päästä OwO oon kuullu että Tokiossa on paljon eri teemakuppiloita ja ravintoloita, jossain dokumentissa joskus oli vankila ja sairaala teemaisista jotain ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Tokiossa on aivan varmasti maailman eniten teemakahviloita x__x Kannattaa käydä mahdollisimman monessa!

   Poista
 2. Tässähän saa "melkein" ideoita omaan reissuunkin. Pitää omiakin porukoita käyttää ainakin jossain Alice-raflassa. x)
  -Mika

  VastaaPoista
 3. Vau, tuo Alice in Wonderland -rafla. Ihana sisustus (ja toi lautanen!)

  Heh, luin okonomiyakin tilalla omnomnomyaki XD Varmaan aika kuvaava sana, näyttä tuon kuvunkin alta aika hyvältä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sisustus, todellakin.

   Juu, okonomiyaki on yhtä hyvää kuin monet muut ruuat täällä c:! "Japanilainen pitsa".

   Poista
 4. Missä söitte okonomiyakia? Meillä jäi se viime reissussa kokonaan välistä, ja nyt kun mennään Tokioon helmikuussa, täytyy päästä kokeilemaan :)
  Osaatko kertoa, mistä voisin etsiä tietoa lyhyistä ilmaiskeikoista, esim sinkkujulkaisuista Tokiossa? Me ollaan menossa 2v pojan kanssa, eikä oo mahdollisuutta iltakeikkoihin baareissa tmv. Haluaisin kuitenkin jotain nähdä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söimme Ikebukuron Sunshine Cityn okonomiyaki-ravintolassa :)

   Juuri äsken mainitsemaani paikka on myös vastaus toiseen kysymykseesi. Sunshine Cityssä nimittäin on aika usein noita single-tilaisuuksia, ja se on lähes ainoa paikka jossa olen käynyt niitä katsomassa. Korjauksena aiempiin postauksiini täytyy sanoa, että ne eivät ole varsinaisesti singlejen "julkaisu"tilaisuuksia (koska single on yleensä julkaistu jo vähän aiemmin) vaan enemmänkin singlen juhlistus- ja mainostustilaisuuksia. Tunnelma kuitenkin on hyvä, ja ainakin minusta tuntuu aina niissä ollessani, että saan rahanarvoista viihdettä ilmaiseksi :) Ne ovat siinä kauppakeskuksen suihkulähdeaukiolla. Lista tulevista tapahtumista löytyy tästä, tosin vain japaniksi: http://www.sunshinecity.co.jp/event/index.html

   Poista
 5. Tuo Alice in Wonderland -ravintola näyttää ihanalta! Tahtoo sinne. samoin kaikki pöperöt näyttää herkulliselta, jäätelöannosta esittelin poikaystävällekin tyyliin "KAHO KAHO MIKÄ HERKKU!" kuola suupielestä valuen :D

  VastaaPoista
 6. En oo koskaan blogejas kertaakaa kommentoinu, mutta nyt on pakko mainita, että tunnistin heti okonomiyaki -kuvastas, että taitaa olla sunshine citystäXD just kävin siellä syömässä pari viikkoo sitte.

  -joku random

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava tunnistus! :'D Kiva kun kommentoit c:

   Poista