tiistai 13. tammikuuta 2015

Tammikuu

Postaus tammikuisesta Japanissa-oleskelusta.

Asuntoloitsijan kaikille jakama keksi

Fujiniku-udon

Asuntolan käytävää

Erittäin tulinen soba-annos, jonka ostaminen oli vikatikki

Yliopistoruokalan juoma-automaatin ura ja omote (sisä- ja ulkopuoli).

Kävin katsomassa Kuragehimen (ks. mainosjulisteet)! Pidän animesovituksesta paljon, ja elokuva oli todella uskollinen animelle.

Shibuyassa avattiin perjantaina Pokémon-kahvila, jota menin innolla heti ekana päivänä katsomaanNiinä kahtena kertana, kun olen nyt käynyt kahvilan lähistöllä, siellä oli niin paljon jonoa, etten viitsinyt/voinut päästä ruokailemaan. Mutta senkin aion vielä kokea (ja kuvata), ennen kuin kahvila helmikuun lopussa lopettaa toimintansa.

Asuntola-ateria. Pitkästä aikaa muussia - mutta Japanin tapaan kylmää sellaista.

Sunnuntaina olin kolmatta kertaa kuukausittaisessa Mirai Champion -Pokémon-turnauksessa, ja tällä kertaa osallistujia oli harvinaisen paljon, yli 100. Laskin, että jos turnausten oheistapahtumienkin (jotka eivät virallisesti kuulu turnaukseen, mutta joissa on kuitenkin palkintoja tarjolla) ottelut lasketaan mukaan, olen nyt pelannut vaihtoni aikana 99 turnauspeliä! Tässä ollaan seuraamassa finaalia.

Junan ikkunasta kuvattu taiko-rumpushow Nakanossa

Sutasobaa Shibuyassa

Minun - ja kenties koko Japanin - lempibändin Sekai no Owarin uusi albumi Tree julkaistiin eilen, ja tietty kävin sen heti ostamassa (saaden vielä julisteen kaupan päälle). Shibuyan Tsutayaan oli pystytetty albumin kunniaksi näyttävä puu!


Tämä päivä on tarkoitus viettää pääosin kotona, sillä tammikuun lopussa koittava lukukauden loppu tarkoittaa tenttejä ja esseitä, joihin valmistautumista lienee viisasta aloitella jo nyt. Tällaista työtä kurssini vielä teettävät:
 1. Integrated Japanese (lasketaan kolmeksi kurssiksi): Tentti, johon kuuluu kanjiosio sekä luetunymmärtämisosio.
 2. Individual Japanese: 10-15 minuutin esitelmä vapaasti valitusta Japanin kulttuuriin liittyvästä aiheesta (kirja, elokuva, anime yms.)
 3. Do (道) and Japanese Culture: 1000-1500 sanan essee 
 4. Media and Modernity in Japan: 1000-1500 sanan essee (sekä lyhyehkö esitelmä, jota oma ryhmäni ei ole vielä pitänyt).
Kovin suurta stressiä moiset eivät tuota - Helsingin yliopistossa kun esseiden sanamäärätkään eivät juuri koskaan ole noin alhaisia. Do-kurssin esseen, jonka aiheeksi valikoitui ikebanan tarkasteleminen, olenkin jo melkein kirjoittanut.

10 kommenttia:

 1. Ei jööses onko sulla noin vähän jäljellä kouluhommia! Oon kade! Tässä lukukauden lopussa pikkusen hajoilen tälle 6 + 5 kurssimäärälle. Mulla on mm. 5 esseetä kirjotettavana vielä, yrgh. Pituusvaatimukset vähän vaihtelee, pisimmät on 10 sivuu mut double spacel sentään. Joo, vaatimukset ei kyllä täälläkään ole edes niin kovia kuin Helsingin yliopistossa, mutta toisaalta kun nää samat kurssit on jatkunu sieltä lokakuun alusta asti niin vähän jo tympäsee :D Onneksi kohta alkaa loma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tympäsee! Olenkin kauhistellut työmäärääsi pitkin syksyä ja talvea x___x Jos olisin nyt siellä, olisin täydessä stressissä. Toisaalta meille Todain Suomi-vaihtareille tulee aika lailla minimimäärä opintopisteitä täällä "helpossa" Todaissa...

   Mutta onneksi kaikilla on pian loma!

   Poista
 2. Ihana ku teillä on sielä vielä koulua, t. kolmas viikko kahden ja puolen kk:n lomalla semihelppojen kokeiden jälkeen. :DD
  Pakko sanoa että hämmentää tää "suuri määrä asiakkaita" poksukahvilassa - toi näyttää nimittäin ihan tyhjältä. Kun Soulissa avataan joku pop-up (tai muuten vaan suosittu kauppa/kahvio, tai paljastuu että joku julkimo käy usein jossain tietyssä paikassa) sinne ei pääse oikeesti lähellekään seuraavaan kahteen-kolmeen viikkoon, ei edes valokuvia varten, ku jonot ja muu tungos on niin hervotonta! :O Toi näyttää kuvien perusteella ihan täysin mahdolliselta vielä, lol. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai siellä on jo niin pitkällä loma ,_____,!

   Annas kun selitän: suuri määrä ei näy konkreettisesti paikan päällä, koska kahvilassa on 整理券-vuoronumerosysteemi. Jonoon siis pääsee vain, jos on ottanut kahvilan vierestä olevasta laitteesta vuorolipukkeen. No, kun menin paikan päälle noin kuuden aikaan, niin kyltissä luki, että päivän vuoronumerojakelu on jo loppunut - vaikka kahvila on kymmeneen asti auki! Tulkitsen tuon siis tarkoittaneen sitä, että kahvilaan oli tulossa sulkemisaikaan asti tasainen virta lipun noutaneita asiakkaita. Todennäköisesti lipussa lukee jokin kellonaika, jolloin jonoon saa mennä (niin kuin esim. Skytreen lipuissa lukee). Lipunhaltijat voivat siis tehdä vaikkapa rakennuksen alemmissa kerroksissa shoppailujaan siihen asti kunnes tulevat jonoon. Tämä tuntuu olevan japanilaisten kätevä tapa välttää tungoksia.

   Poista
 3. Oi oi~ niin paljon ruokaa QwQ päästäppä maistamaan~~~ Tuntuu että sinne päin missä oleleilet aukeaa koko ajan jotain pokemon juttuja, voikun Suomesta sais edes pokemon pehmoja kunnolla jostain ^^'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voi kun saiskin ;_; Ja joo, nyt on tosiaan käynyt loistava tuuri kun sekä Mega-Pokécenter että kahvila on avattu 8D! Muita ei tosin ole näköpiirissä...

   Poista
 4. Mulle tulee varmaan aina nälkä tätä blogia lukiessa! Tekis itsekin mieli nähdä Kuragehime leffa sillä pidin myös sen animeversiosta. Voimia kouluhommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih ^^'''''!
   Toivottavasti näet leffan vielä joskus jotenkin. Kenties se tulisi Suomeen johonkin leffafestivaaliin nähtäväksi(?)... varmaan turha toivo :(.

   Kiitos! Nyt on jo japaninkoe ohi! (Pahoittelut muuten näin myöhäisestä vastauksesta ;_;!)

   Poista
 5. (tuli joltain vanhalta tililtä ekaks kun yritin kommentoida ~;A;~)
  Nyt en oo vähään aikaan kommentoinut, mutta luen silti aina sun kaikki postaukset! ;u; parasta luettavaa näin abivuoden koulukiireiden keskellä, ei saa oikein ajatuksia kasaan.

  Ihania kuvia <3 ^w^ tosi hyvä ettei koulu tuota liikaa työtä, että ehit tehä siellä muutakin~ hurjan monessa turnauksessa oot kyllä ollu mukana o:
  +En malta odottaa, että saadaan kuvia kaikista sun uusista vaatteista, nyt kun itsekin sain ensimmäisen lolita-mekon hankittua ;;u;;
  \(☆^ω^☆)/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon niin otettu, että joku jaksaa seurata niin innokkaasti! Kiitos ihana Tuomas ("Kake" Kauko) ^w^!

   Juuhh, ei täällä ole todellakaan liikaa työtä *viheltelee* ^^'' Tässä lopussa vain on kaikkien kurssien "pääjutut" tehtävänä.

   Ja niin, vaatteet! Vielä on yli puolet lolimekoista näyttämättä (ja muita vaatteita en olekaan ostanut niin paljon) :3 Ne tosin matkasivat jo Suomeen vanhempien mukana, joten niiden kuvia joutuu valitettavasti odottelemaan vähintäänkin huhtikuulle ^^' Ja onnea ekasta lolitamekosta, wau ☆!

   Poista