maanantai 20. huhtikuuta 2015

Kolme teemakahvilaa!

Olenkin palannut Suomeen jo muutama viikko sitten, ja kuten saatoitte huomata, päivitysintoni tämän blogin valitettavastii lopahti maaliskuussa. Pahoittelut siitä. Päivityksiä saapuu kuitenkin nyt jälkikunassa: ensin luvassa tiivistelmä kolmesta teemakahvilakäynnistä!

1. Artnia (Square Enix Café)

Olin kuullut huhuja hienosta Final Fantasy -kahvilasta, mutta koska Final Fantasy ei ole erityisen lähellä sydäntäni, en ollut ollut innostunut sen suuremmin. Luettuani ja kuultuani, että kyseessä onkin itse asiassa Square Enixiin laajemmin liittyvä kahvila (joka liittyiai siis myös Kingdom Heartsiin ja Dragon Questiin), päätin sittenkin käydä siellä. Kävelymatkaa oli Shinjukun asemalta vain reilut 10 minuuttia, joten kaukaisesta kohteesta ei ollut kyse.

Hämärässä Square Enixin valaistut hahmot loistivat kaikessa upeudessaan kuplamaisen kahvilan ympärillä

Sisätilan punavalkoinen ja moderni design oli miellyttävä. Kahvilaan lähes saumattomasti liittyvä myyntiosio oli harmillisen pieni - Kingdom Hearts -tavaraakaan ei ollut niin paljon kuin olisin toivonut. Dragon Quest -tavaraa oli kuitenkin jonkin verran, ja päädyinkin käynnin päätteeksi ostamaan Dragon Quest -keräilykorttipelin aloituspakkauksen. Eräässä nurkkauksessa pystyi kuuntelemaan Square Enixin pelien soundtrackeja, mikä oli varsin mukavaa. Vieressä oli myös pieni näyttelymäinen tila, jossa oli esillä ennen kaikkea upeita figuureja.


Spesiaalimenun pannukakkuannos jäätelöineen ja marjoineen, hinnaltaan vähän alle 1000 jeniä, oli ostamisen arvoinen. En tosin tarkalleen muista, mihin pelisarjaan tämä annos liittyikään (sitä kun on vaikea päällepäin päätellä), mutta hyvä se oli, joskin pitemmän päälle vähän puuduttava.


Kellon tultua (muistaakseni) viisi kahvilan sisätila hämärtyi ja tunnelmavalot syttyivät parantamaan kahvilan tunnelmaa entisestään.

2. Nekomatsuri Café

Olin jostain saanut ilmoituslehtisen, joka mainosti Kichijojissa (minua lähimmässä suuressa kaupunginosassa) avattavaa Neko-kahvilaa. Paikan päällä minulle selvisi, että kyseessä olikin jonkinlainen Sweets Paradisen, suositun herkkubuffetketjun, erikoisversio.


Totta puhuakseni en kyllä vieläkään tiedä, mihin sarjaan/sarjoihin tämä kissateema perustuu. Joka tapauksessa tein tilausautomaatilla tilaukseni, ojensin lapun tarjoilijalle ja kävin pöytään odottamaan.


Ei-niin-yllättävästi tilasin taas pannukakkua. Söpö annoshan se oli, ihan maistuvakin. Japanissa pannukakut tuntuvat olevan paljon suuremmassa suosiossa kahviloissa kuin lännessä.


Kahvilan sisätilassa oli hienoja kuvia seinillä, ja muutamia kissapatsaitakin löytyi. Suurin piirtein siihen erikoisuudet sitten loppuivatkin. Mitään oheistuotemyynnin tapaista en ainakaan itse tainnut huomata.


3. Pokémon Café

Kolmikon kovin on kuitenkin ehdottomasti Shibuyan PARCO-vaatekaupparakennuksen Pokémon-kahvila (Pokémon ORAS -pelien kunniaksi perustettu), johon lopultakin pääsin helmikuun lopulla. Aiempina kertoina olin nimittäin tullut paikalle aina joko liian myöhään tai aikaan, jolloin odotusaika oli minulle aikataulusyistä sopimaton. Nyt tulin jonottamaan sen verran aikaisin aamulla, että sain vuoronumeron, joka oikeutti sisäänpääsyyn jo parin tunnin päästä. Käytössä oli hieno systeemi, joka ilmoitti sähköpostilla, kun oma vuoronumero lähestyi ja oli syytä palata kahvilan läheisyyteen odottamaan sisäänpääsyä.


Kahvila oli olemassa vain pari kuukautta, joten Pokémon-fanit (osa varmasti kauempaankin Japanista tulleina) pitivät paikan kiireisenä koko sen aukioloajan. Ohessa oli luonnollisesti myyntialue, josta saattoi ostaa ainutlaatuisia Pokémon Café -teemaisia tuotteita.


Sain seinustan viereltä hieman tylsän yksittäispaikan, jossa jouduin koko ajan kääntelemään päätäni nähdäkseni kahvilan yksityiskohtia. Seuranani oli kuitenkin ihana ruokalistaa lukeva Pikachu.


Olin ihan tyytyväinen kahvilan Pokémon-tunnelmaan, jota korosti myös pelien nostalginen musiikki.Ruokavalintani oli Pikachu-omuraisu (omelettiriisi). Monien muiden tapaan valitsin tämän noin 1500 jenin annoksen pitkälti siitä syystä, että annokseen kuuluvan mukin sai mukanaan kotiinviemisiksi! Loogista olisi ollut, että mukaansa olisi saanut juuri annoksessa käytetyn kupin, mutta ei - matkamuisto annettiin siististi erillisessä pahvipakkauksessa.


Tässäpä näitä kahviloita, kaikissa kannatti käydä!

2 kommenttia:

 1. Oi oi~ olispa Suomessakin, oon nyt vähän kade. Ainakin toi Pokemon kahvila näyttää hurjan somalta >w<

  VastaaPoista
 2. To be sure, I am completely agree with you, I am an unbelievable devotee of your site, you form illuminating articles.

  Keep making such amazing post,


  Thanks for sharing.


  Pest control in jaipur | book professional pest control services in jaipur from best pest control service provider companies

  Regards

  Sameer

  VastaaPoista