tiistai 25. marraskuuta 2014

Peliparatiisi, cosplayparatiisi & festivaaliparatiisi!?

Blogi on ollut vähän ummehtunut, koska tekemistä on vain ollut niin paljon. Nythän on niin, että suuri osa ajasta on mennyt esimerkiksi pelaamisen parissa. Vähän aikaa sitten päädyin nimittäin ostamaan New Nintendo 3DS -känsikonsolin voidakseni pelata japanilaisia pelejä (jotka eivät toimi jo omistamassani eurooppalaisessa 3DS:ssä). Pelit ovat täällä myös jonkin verran halvempia kuin lännessä, ja lisäksi arvelin saavani pelatessa myös mukavasti kielen harjoittelua, joten katsoin laitteen ostamisen arvoiseksi. Ensimmäisenä pelinäni ostin Yokai Watch 2:n. "Seuraavaksi Pokémoniksi" hehkutettu Yokai Watch on nimittäin Japanissa tällä hetkellä megasuosittu, joten olihan päästävä testaamaan, millaisesta pelistä on kyse. Vasta muutamia tunteja olen sitä pelannut, mutta mielenkiintoiselta vaikuttaa, vaikka onkin etupäässä lapsille suosittu. Konsoliksi päätyi tällainen Super Smash Bros -teemainen erikoisversio, joka kiiltävine pintoineen näyttää yllättävän tyylikkäältä.


Suurin odotuksen kohteeni peleistä oli kuitenkin luonnollisesti Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire, joka julkaistiin viime perjantaina. Muiden kiireiden takia minulla ei varsinaisesti ollut hinkua mennä jonottamaan peliä heti aamulla (tai edes ennakkotilata sitä), mutta ostin omani kuitenkin julkaisupäivän iltana. Mihinkään "julkaisutapahtumiin" (jos sellaisia edes oli) en siis mennyt, mutta ajattelin mennä 12.12. yöllä jonottamaan Ikebukuron upouuden suur-PokéCenterin avajaisia, kuten eräs vaihtarikaverinikin aikoo tehdä.


Tässä tämänhetkiset pelini - aivan loistavia kaikki! Lisääkin on varmasti luvassa...

Viikonloppu oli edeltävän viikonlopun tapaan täynnä tekemistä. Lauantaina kävin Tokyo Domen huvipuistoalueella pidetyssä New Layers Paradisessa, jota mainostettiin Japanin suurimmaksi cosplay-tapahtumaksi. Noin 15 euron rannekkeeseen sisältyi rajaton oikeus käyttää tapahtumapaikan huvipuistolaitteita lukuun ottamatta viittä hurjinta. Cossaajista kuvia ottaakseen piti erikseen ostaa lupa, joka maksoi vajaat 4 euroa.Ei liene yllätys, että upeita cosplay-asuja riitti. Alla vain muutamia niistä.
Yokai Watch -ryhmä


Taas vaihtuu aihe! Yliopistokampukseni Komaban kulttuurifestivaali (kampuksen historian 65.) kesti kolmipäiväisenä lauantaista maanantaihin, tosin itse liityin mukaan vasta sunnuntaina. Tuolloin olikin harvinaisen jännittävä päivä (tähänastisen oleskeluni jännittävin), sillä osallistuin erääseen lavalla pidettävään kisaan (mutta siitä enemmän toisessa blogissani myöhemmin). Festivaali yllätti minut väenpaljoudellaan - joidenkin tietojen mukaan tapatumassa kävisi kolmen päivän aikana noin 80 000 kävijää. Tapahtuma tuntuikin isolta jutulta: ruokakojuja oli kymmenittäin, tanssi- ynnä muu ohjelma oli laadukasta ja luokkahuoneetkin oli muutettu ties miten upeiksi näyttelyiksi ja kahviloiksi.Pokémon-origameja!


Musiikki oli lähes poikkeuksetta todella mieluista minulle - hyväntuulista, melodista ja j-pop-henkistä.


Tapahtuman päätteeksi valittiin myös Miss ja Mister Komaba. Kisan viimeisessä osiossa ei vaatteiden näyttävyydessä säästelty.

Jos joskus pääsen naimisiin, tällainen hääpuku olisi aika unelma *-*


Festivaalin jälkeen arki taas palasi kampukselle, ja tänään edellisten päivien suurtapahtumasta ei ollut nähtävissä enää merkkiäkään. Arki on omallakin kohdallani stabilisoitunut: olen tottunut täällä elämiseen erinomaisesti (ei sillä että siinä alun perinkään juuri vaikeuksia olisi ollut). Kurssit rullaavat omalla painollaan ja niiden ohessa nautin Tokiosta niin paljon kuin pystyn. Usein tulen ajatelleeksi sitä, miten oikea valinta olikin hakea vaihtoon juuri Tokioon - täällä on niin paljon juuri minua kiinnostavaa tekemistä ja kokemista.

10 kommenttia:

 1. Aah oon niin kateellinen siitä että te (ja jenkit) saitte OR/AS viikon aikaisemmin! D:< Vasta perjantaina pääsee ite pelaamaan. Ei vitsi kans toi Taiko-peli, en tienny että niitä ees tehdään enää! Oli ihan lemppari joskus DS:llä ja oon niin pettynyt kun nykyään on toi region lock jota ei mitenkään mahdollista kiertää...
  Onpas upeita cossaajia ja tosi kivaa että viihdyt siellä niin hyvin!! Kirjota pian miten kisa meni :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitin pelaamaan Omega Rubyä toissapäivänä ja nyt oon pelannut sitä noin 7 tuntia (koukuttava Zelda on vienyt oikestaan enemmän aikaa!) ^^' Taiko no Tatsujin -pelejä todellakin vielä tehdään! Tuo ostamani ei ole edes uusin versio, mutta uusimmankin eli tänä kesänä ilmestyneen aion vielä ostaa myöhemmin (kun löydän sen hyvään hintaan).

   Joo, tarkoitus olisi kirjoittaa huomenna! ^^

   Poista
 2. Voi että~ noi origamit pokemonista ;;w;; ja ah cosplayaajan kateus aasialaisten naamoille...eihän se toki ihme ole että aasialaisille sopii animehahmot paremmin kun meille, mutta itkettää silti vähän ^^' ja noi Yowapeda cossaajat on ihanat etenkin. Urheiluanime on vaan parhautta (^^)/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aasialaisten naamoille olen itsekin kateellinen ;w; Mutta minusta animehahmot sopivat kyllä hienosti sinullekin! Mäkin tykkään monista urheiluanimeista, etenkin Yowapedasta (ja nuo Yowapeda-cossit ovat tosi onnistuneita)

   Poista
 3. Ihania nuo cossaajat. *O* Erityisesti kattelin noita tuossa yhdessä yleiskuvassa näkyviä Prince of Tennis-cossaajia ja Yowapeda-cossaajia. Japanilaiset cossaajat on niin somia. ;;v;; En tiedä mitä tuo yksi tyttö cossaa mutta tuo vaaleanpunainen karvakaulustakki kelpaisi mullekin. xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen täällä kieltämättä usein vähän kateellinen siitä, miten somia kaikki ovat :c Todellakin, tuo vaaleanpunainen takki on ihana!

   Poista
 4. Oijoi tuo Yokai Witch vaikuttaa kivalta peliltä! Olisipa itselläkin DS jolla voisi tuota pelata...

  Ja upeita cosplay-asuja tuolla. Jotkut ne osaa ja hyvin. Minäkin kadehdin japsien sieviä siropiirteisiä kasvoja... *huokaus*
  Jotenkin jännä tuo käytäntö, että kuvausoikeudesta pitää maksaa ^^" No, maassa maan tavalla ja silleen. Olisin kyllä hämmentynyt jos Suomessa coniin mennessä kiellettäisiin kuvaamasta cosseja ilman maksua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Watch, ei Witch ^^' Se Watch on sellainen rannekellon tapainen juttu, jolla yokaita kutsutaan. Täällä on näkynyt lapsilla käsissä "yokai watch" -leluversioita, jotka ovatkin ilmeisesti tällä hetkellä Japanin halutuin lelu.

   Japanissa suhtaudutaan yleisestikin kuvaamiseen vähän nihkeästi, joten maksu tuntuu jotenkin ymmärrettävältä. Sillä todennäköisesti halutaan ainakin varmistaa se, ettei cossaajista napsita mitä tahansa epäedustavia kuvia, vaan kun kuvaamisesta maksanut henkilö tulee pyytämään kuvaa, cossaajalla on aina mahdollisuus valimistautua rauhassa kuvaustlanteeseen ja valita haluamansa pose. Tapahtumassa päivysti järjestysmiehiä, jotka kielsivät etenkin maksusta tietämättömiä turisteja kuvaamasta ja poistivat kameroista luvatta otettuja kuvia.

   Poista
 5. Hei, mistä kaikkialta olet käynyt pelejä ostelemassa? Itse kauhistelin eräässä kaupassa käytettyjen pelien järkyttävää hintaa viime syksynä. Ostin kuitenkin kaksi PSP-peliä tuolloin, mutta olivat tosiaan (varsinkin käytetyiksi) tosi hintavia...

  Ihan sillä kysyn, että jos seuraavalla visiitillä osaisi valita shoppailupaikkansa paremmin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ostanut muutaman uutena (molemmat eräästä Kichijojin pienehköstä pelikaupasta noin 4500 jeniä) ja muutaman käytettynä Book-Offista (noin 1500-3000 jeniä). Tämänhetkinen edullisuus johtuu ennen kaikkea siitä, että euron ja jenin välinen kurssi on tällä hetkellä parempi kuin noin viiteen vuoteen. Viime syksynä kurssi ei ollut vielä läheskään yhtä hyvä. Itse en pitänyt käytettyjen 3DS-pelien 12-23 euron hintaa kovin pahana, kun ottaa huomioon, että 3DS-pelikasetit eivät ole lähes ollenkaan naarmuherkkiä, toisin kuin vaikka CD- ja DVD-levyt. Toki muutamat pelit olivat ihmeellisen kalliita käytettyinäkin (esim. uusin Taiko no Tatsujin on uutena noin 4500 jeniä mutta käytettynäkin Book-Offissa noin 3900). Jos käytettyjä pelejä haluaa, niin muuan "Trader"-niminen ketju taitaa olla kaikkein halvin.

   Poista