perjantai 19. joulukuuta 2014

J-poppia riittää

Tällä viikolla on ollut vähän flunssaa ja pientä mahatautiakin(?), joten en ole oikein jaksanut blogia (tai blogeja) päivittää. Tässä kuitenkin pieni tiivistelmä musiikkitapahtumista, joissa viime viikolla kävin. Kyseessä olikin varsinainen musiikkiviikko, joka käsitti kolme hienoa tapahtumaa.

Keskiviikkona olin taas kerran Ikebukuron Sunshine Cityssä singlenjuhlistamistilaisuudessa. Tällä kertaa vuorossa oli paletin Snow Distance, josta tykkään tosi paljon! Yleensä nämä single-tilaisuudet kestävät puolisen tuntia (sisältäen 3-4 laulua sekä jonkin verran puhetta), ja niiden jälkeen on osuus, joissa paikan päältä levyn tms. ostaneet fanit pääsevät tervehtimään idoleita.Perjantaina puolestaan oli vuorossa innolla odottamani Luna Harunan konsertti Shibuyassa. Hänen tunnetuimpiin kappaleisiinsa lukeutuu mm. toinen Sword Art Onlinen ensimmäisen kauden openingeista. Lippu maksoi 5000 jeniä, mutta rahalle sai myös vastinetta etenkin konsertin valloittavan visuaalisuuden ansiosta. Vahinko vain, että moni minulle tuntematon kappale tuntui vähän yhdentekevältä ja konsertti tuntui menevän tylsemmäksi loppua kohden.
"Valkokangas" oli pimeässä valaistuksessa käytännössä läpinäkyvä, ja siihen heijastettiin kappaleesta riippuen vaikka mitä yksityiskohtaista ja upeaa, kuten linna, lumisadetta ja jättitimanttien leijailua.


Tässä Lunan lempilauluni (hänen ensimmäinen suurhittinsä kolmen vuoden takaa), joka konsertissakin kuultiin:


Heti seuraavana päivänä menin Odaiban Venus Fort -kauppakeskukseen LiSAn singlenjuhlistamistilaisuuteen. "Kirkkoaukio" (paikan nimi suomeksi käännettynä) on tunnelmallinen paikka minikonsertille. Se tosin ei sijaitse avotaivaan alla, toisin kuin kuvasta voisi luulla! Joulunajan kunniaksi LiSA lauloi pätkän parista joululaulustakin.


Ilmaislippua piti mennä jonottamaan heti aamulla. Suuri määrä jonottajia oli tullut tosi aikaisin, mutta sain ihan hyvän paikan.


Uusi single (Sword Art Online 2:n toinen ending) ei ole suursuosikkini, mutta ihan mukava:


Olin ajatellut kirjoittaa enemmän itse vaihto-opiskeluunkin liittyvistä jutuista, mutta vointi nyt on vähän vähentänyt kirjoitusintoa. Ehkäpä ensi postauksessa.

2 kommenttia:

 1. Toivottavasti paranet pian, olisi kurjaa olla kipeä jouluna :) Mukavaa että pääsit kuuntelemaan konsertteja ja muuta kivaa musiikkia. Japanilainen musiikki (j-pop) on yleensä kaikki ihan siedettävän mukavaa, ettei varmaan haitannut kamalasti, vaikkei kaikki biisit olleetkaan sellaisia, jotka entuudestaan tiesit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Olo tuntuu kai pikku hiljaa paranevan ^^ Tosin ei minulla ole hirveästi väliä, millaisessa kunnossa olen jouluna, kun en ole keksinyt jouluksi edes juurikaan tekemistä.

   J-pop on hyvin usein vähintäänkin siedettävää, mutta toki sitä aina toivoo, että maksullisessa konsertissa saisi rahalle mahdollisimman paljon vastinetta.

   Poista