perjantai 12. joulukuuta 2014

Shingeki no Kyojin -näyttely

Uenon Royal Museumissa avattiin 28.11. Shingeki no Kyojin -aiheinen näyttely, jossa kävin itse nyt keskiviikkona. Olin tosi innoissani näyttelystä, eikä se tosiaankaan pettänyt odotuksia!

Vaikka menin näyttelyyn klo 10 keskiviikkoaamuna (jolloin oletin ihmisten olevan töissä tai koulussa), jono oli huomattavan pitkä. Yhteensä tunnin sai jonottaa itse näyttelyyn ja ohessa olevaan teatteriin. Lippu näyttelyyn maksoi 1900 jeniä (vajaa 15 euroa) ja teatteritiketti vielä erikseen 600 jeniä.


Jonotinkin heti aluksi "360 asteen 3D-teatteriin", joka olikin ehdottomasti näyttelyn - ja todennäköisesti koko tähänastisen viihdehistoriani - upein yksittäinen kokemus. Päähän kiinnitettävän 3D-laitteiston avulla luotiin täydellinen illuusio animen maailmassa olemisesta. Siellä sitä lenneltiin kattojen päällä, käytiin titaanin suun sisällä ja lopuksi surmattiin titaani iskulla niskaan! Päätään pystyi koko ajan kääntämään 360 astetta ja katsomaan mihin tahansa suuntaan ihan kuin oikeassa maailmassa. Otti vähän mahanpohjasta vaikka koko ajan istuttiin paikallaan! Jälkeenpäin minulle selvisi, että kyseessä on uusi Oculus Rift -niminen laite, mutta en kyllä alun perin tiennyt, että jotain noin hienoa on mahdollista toteuttaa kansanhuvina!Näyttelyssä sai muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ottaa vapaasti valokuvia, joten tässäpä muutama.Näyttelyssä oli kaksi kerrosta. Kierros alkoi ylhäältä, jossa oli eräänlainen animaatiota ja erikoisefektejä yhdistelevä tervetuliais-show (tunnelmallinen sekin, joskaan ei läheskään 3D-teatterin veroinen), jonka jälkeen oli paljon tässä yllä ja alla näkyviä teoksia sekä vitriinejä, jotka esittelivät erilaisia animen maailmaan ja Shingeki no Kyojinin mangakaan liittyviä esineitä. Alemmassa kerroksessa pääosassa olivat jättititaani sekä myyntiosuus.


Jättititaani oli vaikuttava!
 
Harmillisesti myyntiosiossa kaikki mielenkiintoisimmat esineet (kuten paita ja pyyhkeet) oli jo myyty loppuun, joten tyydyin vain ostamaan pari clear fileä. Ovathan nekin sentään jonkinlainen muisto ainutlaatuisesta näyttelystä.


Kokonaisuutena tykkäsin kovasti - etenkään 3D-teatterin ansiosta tämä ei kalpene Ghibli-museolle ollenkaan. Valitettavasti näyttely on esillä vain synttärini jälkeiseen päivään asti (25.1.2015), joten todennäköisesti moni tätäkään lukevista Japanin-matkaa suunnittelevista ei sitä enää ehdi näkemään :c

9 kommenttia:

 1. Huisia, haluaisin kovasti kokea 3D teatteri asian, kuulostaa hienolta OwO Muutenkin olisi kyllä kiva päästä, koska Snk sattuu kuulumaan top 10 lempianimuihini, ja olen cossannut siitä female titania ^^ Oli varmasti hieno kokemus~~ *kadekade*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kuvan kertakaikkisen upeasta cossistasi ;)!
   Haluaisin niin välittää sen teatterikokemuksen sinullekin, mutta en vain pysty ;__; Shingeki ei aivan ole omassa Top10:ssäni, mutta kokonaisuutena mahtava anime se silti on, ja odotan innolla kakkoskautta (ja ensi maanantaina menen Ikebukurossa siihen uuteen Shingeki-animeleffaan).

   Poista
 2. Oculus Riftejä on tainnut olla pelaajilla jo jonkin aikaa, Youtubessa on ainakin näkynyt muutamia videoita :) Tässä hyvä esimerkki mihin vehje on kuin suorastaan luotu: https://www.youtube.com/watch?v=Sx4BGwc0LVY Minä ja minun huumorintajuni :D

  Näyttely näyttää kivalta ja OR-kokemus oli varmasti tosi hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hieno oli! Ja hauska tuo video :'D Mutta Shingeki-teatteri näytti grafiikkoineen paljon tuotakin upeammalta!

   Joo, tässä nyt huomaa miten heikosti olen seurannut peliuutisia viime aikoina ^^'

   Poista
 3. Ooh, toi leffajuttu kuulostaa siistiltä!! :D En ees tiennyt et tollasia "360 asteen 3D-teattereita" on olemassa. :o Kieltämättä ois iiiiihan kiva itekii päästä kattoo jtn leffaa tollein 3d:nä. Niin ja miks ei just tota Snk-leffaa. Jajajajaja tottakai mäkin haluaisin käydä tuol näyttelys... Mut enpäs pääse kun oon vaan tääl hemmetin Suomes! :'( Nyyh.... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en tiennyt! Kyseessä ei varsinaisesti ollut leffa... en oikein tiedä miksi sitä voisi kutsua :'D! Sanat eivät vain pysty kuvailemaan tuon kokemuksen upeutta.

   Olen niin pahoillani kaikkien puolesta, jotka eivät pääse kokemaan upeuksia :(

   Poista
 4. Verkkokauppa.comissa oli ainakin jossain välissä Oculus Riftejä testattavana ja ne on kyllä huiseja vehkeitä. Siinäpyöri joku kohtuu "kökkö" vuoristorata-animaatio, mutta silti ne alamäet otti vatsanpohjasta. Osaan kuvitella miten hienolta näyttää jos siinä pyörii joku hyvä pätkä :)

  VastaaPoista
 5. Eikä, nyt mä oon ihan älyttömän kade! Shingeki no Kyojin on ehkä ainut anime moneen vuoteen mistä oon todella nauttinut ja sit siitä tehdään näyttely just sillon ku mä oon jumissa Suomessa. Yhyy. Toivottavasti nautit kaikkien kateellisten edestä ;)

  VastaaPoista
 6. Vähänkö hieno paikka!! @0@
  Ois varmaan todella hieno ja unohtumaton kokemus käydä tuolla :)
  Etenkin toi "360 asteen 3D teatteri"

  Rupee vaan tässä miettimään kuinka suuri juttu Snk sitten loppujen lopuksi on kun siitä on tehty näyttelyitä ja kuinka laajasti se on levinnyt ympäri maailmaa, Sangatsu mangahan julkaisee sen suomeksi mangana....( http://www.sangatsumanga.fi/ )
  Eihän sitä uskottu että Snk pärjäisi...?

  VastaaPoista