lauantai 13. joulukuuta 2014

Pokémon Center Mega Tokyo!

Eilen koitti todellakin aikainen joulu, kun kauan odotettu Ikebukuron Pokémon Center Mega Tokyo avattiin. En raaskinut jättää väliin päivän japaninluentoa ja mennä jonottamaan ovien aukeamista heti aamusta, mutta heti luennon jälkeen ryntäsin opiskelutoverini Meghanin (myöskin Pokémon-fani) kanssa suoraan Ikebukuron Sunshine Cityyn. Huikkasin, että Ikebukuron asukasluku varmaan kasvaa Pokécenterin tulon myötä!


Pokémon Centerin aukeamista mainostettiin niin paljon Ikebukurossa Sunshine Cityn ulkopuolellakin, ettei tapahtuma varmasti jäänyt moneltakaan Ikebukurossa käyvältä tiedostamatta.
Jonotimme sisäänpääsyä kai noin tunnin, mutta aika meni nopeasti Pokémonia 3DS:llä pelatessa. Avajaisten kunniaksi yleisessä jaossa olivat shiny Charizard ja shiny Pikachu, jotka latasinkin odotellessa sekä Pokémon X:ään että uuteen Omega Rubyyn. Jonottajia katsellessa oli ihanaa nauttia faktasta, että Pokémonin suosio on Japanissa edelleen valtava. Onhan uusimpia pelejäkin myyty Japanissa parissa viikossa jo yli 2 miljoonaa.Lopulta pääsimme sisään, ja meitä vastassa olivat uuden Pokémon Centerin maskotit Pikachu ja Mega Charizard Y!


 Peremmällä roikkui myös Mega Charizard X.


Kuvasta sitä ei niin huomaa, mutta kauppa pursusi ihmisiä ja liikkuminen oli useimmiten tukalaa!

Yläkuvassa oikeanpuoleisessa hyllyssä näkyvä villi-ilmeinen poncho-Pikachu vaikutti olevan ehdottomasti avajaispäivän suosituin tuote. Kyseisen ilmeen Pikachua saa nimittäin kuulemma ainoastaan tästä Ikebukuron PokéCenteristä, normaali-ilmeisiä (ks. vasemmalla) ilmeisesti muualtakin.Oleskelin Pokémon Centerin läheisyydessä hyvän aikaa, ja osan ajasta käytin muiden alueella olijoiden haastamiseen langattomasti. Lopulta joku tarttui otteluhaasteeseeni ylläolevalla tiimillä, ja monien vaiheiden jälkeen voitin jännän ottelun. Toivon mukaan PokéCenterin läheisyydessä riittää jatkossakin otteluhalukkaita, koska olisi kiva mennä sinne aina haastamaan ihmisiä!
Tässä ostoskassini...


 ... ja tässä sen sisältö! Ostin enemmän kuin alun perin ajattelinkaan, mutta olen näistä niin iloinen. Varmasti ostan tästä Pokémon-keitaasta paljon vielä jatkossakin.


Pari ostamaani korttipakkausta ovat muuten samana päivänä julkaistusta täysin uudesta setistä. Minulle epätyypillisellä tuurilla onnistuin saamaan toisesta heti yhden sarjan todennäköisesti arvokkaimmista korteista, Mega Primal Kyogre EX:n ^^

10 kommenttia:

 1. Uwauawa miksei Suomessa ole mitään tämmöstä D: voisin ostaa tuolta niin paljon kaikkea *w*

  VastaaPoista
 2. Montako streetpassia sait? en uskalla edes kuvitella.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en ole oikein kiinnostunut 3DS:n StreetPass-ominaisuudesta (enkä ole koskaan käyttänyt sitä) ^^'

   Poista
 3. Onko siellä joku flunssaepidemia, vai miksi joillan ihmisillä on hengistyssuojat naamalla? Ja onko pokemon-pehmoleluja ihan helposti saatavilla Japanissa? Suomessa ei ainakaan tavallisista kaupoista ole löytynyt 2000-luvun alun jälkeen pokemoneja, netistäkin löytyy vain muutamia pikkupehmoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, Japanissa suojien käyttöön ei kiinnitä mitään huomiota, koska se on täällä normaali (ja kohtelias!) tapa, jota kaikki noudattavat ollessaan flunssaisia - hyvä esimerkki siitä, miten asiat on Japanissa hoidettu käytännöllisemmin kuin lännessä. Lännessä hengityssuojien mielletään liittyvän aina johonkin erityiseen epidemiaan, kun taas Japanissa ihmiset pitävät niitä yksinkertaisesti estääkseen kanssaihmisiä saamasta flunssatartuntaa. Ne ovat muutenkin äärettömän käteviä, sillä monet naiset pitävät niitä päivinä, joina eivät ole ehtineet/jaksaneet meikata. Jos samaa kokeilisi Suomessa, niin voi sitä katseiden määrää XD...

   Pokémon-pehmoja on saatavilla suhteellisen helposti. Monessa suuressa kaupungissa on Pokémon Center, ja joistain muistakin kaupoista pehmoja löytää. Suomessa valikoimat ovat tosiaan lievästi sanottuna onnettomat.

   Poista
 4. Vaikuttavan näköistä, vaikka pokemonit ovatkin oman sivistysalueeni ulkopuolella ^^;
  En kyllä yhtään pistäisi pahakseni vaikka suojien käyttö olisi tapana täälläkin, vaikka väentiheys onkin paljon pienempi^^ se ja omien pienten käsipyyhkeiden mukana pito ettei julkisissa tiloissa kulu niin paljoa käsipaperia - olen saanut yymmärtää että Japanissa on sellainen tapa..?
  Ja voi kun on söpö muovipussi! Voisi täälläkin olla tuollaisia tylsien logojen sijaan :3

  Lämpimin terveisin Louis (anonyymi koska mobiilina~)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ^^
   Itse asiassa Japanissa ei ole julkisissa tiloissa pääsääntöisesti koskaan paperia vaan ilmapuhaltimet käsien kuivatusta varten. Monet varmaankin pitävät käsipyyhkeitä mukana :) Mäkin pidän monista muovipussiprinteistä täällä (vaikka muovipussit epäekologisia ovatkin) c:

   Lämpimät terveiset!

   Poista
 5. pärjääkö japanissa englannilla ihan hyvin? en osaa japania, mutta haluisin käydä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ihan hyvin" on vähän suhteellista. Monimutkaisempien asioiden selville saamisessa tulee todennäköisesti olemaan vaikeuksia, mutta kyllä englannilla jotenkin selviää. On täällä vaihto-oppilaidenkin joukossa nimittäin muutamia, jotka eivät tullessaan osanneet juuri sanaakaan japania. Monissa kylteissäkin on japaninkielisen osuuden alla englantia.

   Poista