sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Aina vaan ruokia... ja jotain muuta

Ruokaa ja höpinöitä, olkaa hyvät!


Maanantaina oltiin asuntolan (mies- sekä naisasuntolan) kavereiden kanssa pizzapaikassa
Tällä viikolla Komaban ruokalassa vietettiin Hokkaido-teemaviikkoa. Tässä pieniä rapeita kaloja pursuava annos.
Maistuva asuntola-ateria
Tuttu näky joka aamulta. Tältä Inokashira-puiston asemalta aloitan yliopistopäiväni.
Toinen Hokkaido-viikon ruoka, jonkinlainen raamen-annos.
Yritän vaihtoni aikana maistaa myös mahdollisimman monia japanilaisia jäätelöitä. Tämä tosin ei ollut kovin erikoinen.
Nämä taas ovat parhaita! Mehevää pullaa, jonka väleissä suklaajuttua. En ole ainoa, joka tästä tykkää - törmäsin eilen sattumalta Wasedan yliopistoa käyviin vaihtareihin, jotka myös olivat hulluna tähän.
Heh, meninpä yksinäni karaokeen harjoittelemaan! Tykkään Japanin intiimeistä karaokebokseista miljoona kertaa enemmän kuin länsimaisesta julkisesta karaokesta (jonka kappalevalikoima on vieläpä käsittämättömän tylsä minulle).  Lauloin Ikimonogakaria, Sekai no Owaria, AKB48:a ja joitain animemelodioita.

Asuntolaruokaa: "limaisia" lihapyöryköitä?
Shibuyan risteystä vähän eri kuvakulmasta
Japanissako joulu ei muka suuri juhla? Jo tähän mennessä näkemäni perusteella vaikuttaa siltä, että minulla tulee olemaan Tokiossa enemmän joulutunnelmaa kuin Suomessa monena vuonna.
Parina viime päivänä olen intoutunut ostamaan musiikkia! Ensin ostin Sekai no Owarin uusimman singlen, "Dragon Nightin", levyn (jonka mukana tuli vanhojen kappaleiden live-CD) ja eilen Animatesta mukaan lähti Uchuu Kyoudain (Space Brothers) Original Soundtrack sekä Pokémon XY Super Music Collection. Jälkimmäiset saattoivat olla hieman impulssiostoksia, mutta molempien sarjojen musiikki on kyllä todella kaunista.
Olin tänään Mizonokuchissa Pokémon-turnauksessa, jossa onnistuin tulemaan peräti toiseksi (hävisin vain yhden pelin). Turnauksen (ja muutaman free playn) jälkeen menin Pokémon-kavereideni Kentan ja Horiguchin kanssa syömään paikkaan, jossa oli vaikka mitä ruokakojuja. Otin Osakan yakisobaa!
Maisemaa Mizonokuchin aseman läheltä
Ja taas upeaa joulutunnelmaa, tämä Kichijojin Kirarina-kauppakompleksista.
Italian Tomato -ravintolaketjun suosituin annos, joka sisältää mm. Steppen-juustoa. Tuleehan sitä joskus harvoin länsimaisempaakin ruokaa syötyä.
Yleisesti ottaen ajattelutapani tuntuu täällä olevan se, että syön vähän mitä mieli tekee, koska ajattelen, että vaihto on lyhyt ja siitä pitää ottaa kaikki ilo irti syömisenkin suhteen - varsinkin kun syötävä on täällä paljon houkuttelevampaa kuin Suomessa sekä makunsa että hintansa puolesta. Katsudon-mestojen ja muiden ruokapaikkojen lisäksi käyn melkein joka toinen päivä Mister Donutissa donitsilla tai Daisossa ostamassa halpoja Choko Monakoja *__*. Mutta yritän pitää itseni edes vähän paremmin kurissa!

8 kommenttia:

  1. Omnomnomnonmnon tulee ihan kateus noista ruuista ♥____♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ♥ Kunpa ruoat voisi tulostaa 3D-tulostimella...

      Poista
  2. Oijoi, kaikki nuo ruoat *___* Näyttää niin hyviltä!

    Sielläkin jo joulutunnelmaa... Ihania nuo joulukuuset kyllä, vaikka itse pidän enemmän sellaisista, joissa ei ole ihan noin paljon koristeita. Kyllähän joulu on japanilaisille tärkeä, mutta se on niin erilaista siellä kuin täällä Suomessa. Olisi kyllä hauska päästä kokemaan joskus japanilainen joulu :D Vaikka alkaisin todennäköisesti ikävöidä omia kotoisia jouluperinteitä.

    Ja kiva huomata, että karaokelauluissa on noi hiraganat kanjien yläpuolella. Itse kun en osaa kanjeja juuri lainkaan, mutta hiraganat ja katakanat kylläkin, niin jos joskus pääsee kokemaan japanilaisen karaoken, pystyis ehkä jotain laulamaan. Toisaalta mun japaninlukeminen on melko hidasta, etten varmaan pysyisi laulujen mukana :'D Pitäis varmaan tyytyä tosi tuttuihin lauluihin sit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ^___^

      Joitain Suomen jouluperinteitä ehkä tuleekin täällä ikävä. Tosin itsestäni tuntuu siltä, että viime jouluni ovat olleet jotenkin "pliisuja" ja olen kaivannut jotain vaihtelua - ja sitä varmasti täällä saankin. Ehkä yhden täällä vietetyn joulun jälkeen Suomen joulustakin osaa taas paremmin nauttia.

      Joo, olen huomannut, että vaikka osaankin lukea hiraganoja suht nopeasti, monia lauluja on silti yllättävän vaikea laulaa (etenkin jos melodia ei ole täysin tuttu) :'D Niinpä pitäydyn yleensä ikisuosikeissani Ikimonogakarissa ja muissa ^^

      Poista
  3. On ikävää ettei ruoka kuvia voi tulostaa oikeaksi ruuaksi, noi kaikki näyttää niin hyvältä ;;w;; ja sullahan menee hyvin pokemonin parissa ^^ itse latasin fire redin kännykkääni ja ihan intona pelannut sitä nyt kaksi päivää cossin teon lomassa...kostautuu varmaan kyllä koska koeviikko lähestyy ja lukeminen vähän jäänyt >__>
    Mut tykkään niin näist sun vaihto postauksista, ne piristää paljon ^^ ja päädynpä kai itsekkin hakemaan lukiomme japanin vaihtoon, jos vaan saan raha asioita ja muuta kuntoon ⌒.⌒

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on niin ikävää ;;__;;
      Kiitos, nyt on alkanut mennä paremmin suureksi riemukseni ^w^ Nyt tulokseni alkavat näyttää sellaisilta kuin ne näyttivät silloin muinoin kun oikein aktiivisesti pelasin. Tämänkertaisessa turnauksessa minulla oli kyllä melkoisesti tuuriakin mukana. Mutta olihan se hienoa päästä toiseksi turnauksessa, jossa pelasi myös viime vuoden MM-kisojen juniorisarjan kolmanneksi tullut 8)
      Aah, tiedän niin hyvin tuon tunteen kun Pokémon vie aikaa koulujutuilta ^^'' Mutta onnea koeviikkoon joka tapauksessa!

      Oi, tosi mukava kuulla et oot tykännyt ;_; Vaikka kirjoittelenkin tähän blogiin jotenkin tosi sekavasti. Mahtavaa että harkitset lukiovaihtoa Japaniin! Itsekin olen jälkikäteen harmitellut, että olisi pitänyt tulla Japaniin ehkä jo lukioaikana :s

      Poista
  4. Ihana tuo mopsilevynkansi! <3 Olisin varmaan ostanut sen ihan vain kannen perusteella :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih :D Itse en taas ole kovin suuri koirien ystävä, mutta rakastan sarjan musiikkeja <3

      Poista