sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Lunta Tokiossa!

Perjantaina Tokiossa tuprutti lunta ensimmäistä kertaa vaihtoni aikana (jos superpieniä aiempia hiutaleita ei lasketa). En ollut katsonut säätiedotuksia juurikaan, joten näkymä yllätti. Mutta vielä yllättyneempiä olivat etenkin muutamat australialaisvaihto-oppilaat, jotka näkivät nyt elämänsä ensimmäistä kertaa lunta kaupunkiolosuhteissa.

Näkymä parvekkeelta aamulla: lunta kaikkialla!
 


Asuntola lumisateessa

Kaunis luminen Inokashira-puisto


Samana päivänä tapasin Tokioon vierailulle tulleen kaverini, Koob-e-bookin pitäjän, Stegon. Kovassa tuulessa tuo sateenvarjo meni rikki, kuten kuvan alareunasta huomaa.

Menimme Stegon ehdotuksesta Yasukunin temppelille (käytyämme ensin Jimbochon vanhojen kirjojen kaupoissa). Hänen vaihtarikaverinsa oli tänä päivänä ihka ensimmäistä kertaa Tokiossa - no jopas oli sattuma tulla juuri harvinaisena lumipäivänä!

Temppelin lähistöllä oli korkein torii-portti, jonka olen tähän mennessä nähnyt.

Iltapäivällä lumisade kuitenkin vaihtui jo vesisateeksi, ja lumi katosi suurimmilta osin.

2 kommenttia:

 1. Ompa Tokio söpö lumisena! :D Mutta voi sateenvarjoparkaa! Täällä Briteissä tulee kauheasti ja olenkin melkein luopunut sateenvarjon käytöstä, satoi tai ei. Japanissa on varmaan samaa ongelmaa? Saarivaltioiden kirous!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ^^!
   Täälläkin tuulee välillä kauhean kovasti, mutta onneksi nuo kuvassa näkyvät sateenvarjot ovat yleensä aika kestävää sorttia.

   Poista