tiistai 7. lokakuuta 2014

Asiainhoitoa ja juhlailua

Minulla on jo pari päivää ollut vähän ikävämpi olo. Kurkku on ollut kipeä, olo on tuntunut tunkkaiselta (vähän jopa kuumeiselta) ja polvivammakaan ei tunnu paranevan, kun päivittäin joutuu kävelemään niin paljon (vähintäänkin aina Kichijojin/Inokashiran asemalle ja takaisin sekä lukuisia pienempiä matkoja). Tänään lisäksi hammasta/ientä on alkanut sattua, jolloin syöminenkin on tuntunut vähän epämiellyttävältä. En siis ole pystynyt nauttimaan viime päivistäni aivan kunnolla. Mutta eiköhän huomenna edes joku vaiva ole vähän paremmalla tolalla!

Tänään oli asioidenhoitopäivä, jona me vaihto-opiskelijat saimme muutaman todella oleellisen asian hoidettua. Ensinnäkin Residence Card (Japanissa yli 3 kk oleskelevan kortti) oli käytävä rekisteröimässä kuyakushossa eli eräänlaisessa kaupungintalossa, koska laki niin vaatii. Samalla otimme Japanin kansallisen terveysvakuutuksen. Kuyakusho-käyntien pituudesta kuulee välillä tarinoita, mutta me selvisimme byrokratiasta kohtuullisessa puolessatoista tunnissa.

Toisekseen, iltapäivällä oli vuorossa ohjattu pankkitilin avaaminen Komaban kampuksella. Japanilainen pankkitili on oleellinen, koska vain sinne on mahdollista saada JASSO-stipendin (joka minulle ja monelle muulle myönnettiin) kuukausittaiset apurahat. Paperien täyttö oli tarkkaa, mutta lopulta pankkiasiakin tuli hoidetuksi.

Tapahtumien välillä kävimme asuntolaporukallamme Kichijojissa Pancake Housessa lounaalla, mikäli pannukakkuja edes lounaaksi voi kutsua. Seitsemän hengen ryhmästämme peräti neljä (minä mukaan lukien) otti Chokoreeto chippu pankeekin.


Tässä Carolinen kermainen valinta.


Asiainhoidon jälkeen jatkoimme viiden hengen porukalla Shibuyaan odotellessamme myöhempää tervetulojuhlaa, jonka järjestäisi Todai Global International Friends -niminen opiskelijajärjestö. Kummasti legendaarinen Shibuyakin on alkanut arkipäiväistyä, kun siellä käy melkein joka päivä! Tällä kertaa yritimme vain jotenkin kuluttaa aikaa olemalla esimerkiksi Shibuyan Starbucksissa.


Tervetulojuhlan päävalttina oli herkullinen ruoka: monenlaista sushia oli pöydillä satoja paloja. Muuten juhlassa vain tutustuttiin muihin vaihto-oppilaisiin ja lopuksi oli kaoottinen bingo. Kemuissa oli opiskelijoita kaikista vaihto-ohjelmista, kuten esimerkiksi PEAK:sta, jossa opiskellaan Tokion yliopistossa koko undergraduate-tutkinto eli neljä vuotta. Muutama sellainenkin tuli minulle juttelemaan, ja kiva siinä sitten vastata, että "olen vain puoli vuotta" - eihän se tunnu neljän vuoden rinnalla juuri miltään. Juhlassa oli kuitenkin ihan mukava tunnelma, kiva että tällaisia järjestetään.


Pakko mainita, että eräs tosi mielenkiintoinen juttu on mitä todennäköisimmin tapahtumassa. Olen niin innostunut! Aion kirjoittaa siitä lisää pääblogissani Momochuu no sekaissa heti kun vain ehdin, toivottavasti huomenna illalla!

8 kommenttia:

 1. Siis mä en oikeasti kestä näitä sun ruokakuvia! *kuolaa* Tässä tulee itsellekin hirveä matkakuume, mutta valitettavasti ei sinne Japaniin noin vain mennä :/ Kun on koulua, töitä ja kaikkea muuta.
  4 vuotta Japanissa olis upeeta, mutta kyllä mä kadehdin tota puoltakin vuotta itteni kipeeksi.

  Jään innolla odottamaan, mitä kirjoittelet sitten sinne toiseen blogiin~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ajattelinkin juuri jatkossa vähentää ruokakuvia, koska ajattelin niitä olevan jo ihan liikaa täällä :'D Mutta tuskin niitä koskaan voi kokonaan lopettaa!

   Tosi kurja kuulla ettet pääsisi tulemaan tänne halustasi huolimatta :( Ei kai voi muuta kuin odottaa olosuhteiden muuttumista...

   Kiva että odotat, alan kirjoittaa tänä iltana kunhan kerkeän c:! Täällä ei tosin tekeminen helposti lopu *-*

   Poista
 2. Toivottavasti tämä ei vaikuta kamalan creepyltä, mutta jäin niin innolla odottamaan seuraavaa postausta, että näin sinusta unta.

  Siinä unessa seuraavasta Momo-blogista löytyi video sinusta pelaamassa tennistä naisten sarjassa, hienossa tennismekossa ja kaikki hurrasivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vaikuta!! Ihana kommentti, kiitos! :'D
   Valitettavasti aivan tuosta ei ollut kyse, mutta... kaksi viimeistä sanaasi saattavat liittyä jotenkin siihen mistä aion kirjoittaa ;)

   Poista
 3. Ihana lukea näitä postauksia, kun kirjottelet niitä niin usein! >u<
  Vaihdon alku ainekin vaikuttaa onnistuneelta, toivottavasti jatkuu samaa rataa~
  ( edellisiin postauksiin viitaten = omnomnom ruokaa ja halpoja lolitamekkoja, minulle myös kiitos!!!ヽ(;ω;)ノ )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuomas ^w^'! Lienee tosin välttämätöntä, että tahti vähän harvenee kun kurssijuttuja pitää alkaa tehdä tosissaan. Yritän kuitenkin olla ottamatta aivan liikaa kursseja! Ja kyllä, mekkoja kertyy (tänäänkin yksi ei-loli)!

   Poista
 4. Huhhuh, nuo ruokakuvat on kyllä taas todella herkullisen näköisiä! :D Älä vaan vähennä niitä, musta on ainakin kivaa katsoa että millaista ruokaa siellä syöt. Nuo pannarit näyttää kyllä todella täyttäviltä, kuvassa ainakin näyttää ihan valtavalta annokselta, en ole varma miten itse tuommosta jaksaisi edes syödä. :'D Etenkin tuo 'kermainen valinta' näytti herkulliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, jatkan niiden näyttämistä sitten :D! Nuo pannarit olikin tosi täyttäviä: annos oli niin iso, että viimeistä palaa ei olisi jaksanut syödä. Itse asiassa "kermaisen valinnan" ottanut ei tainnut pitää siitä ihan niin paljon :(

   Poista