torstai 2. lokakuuta 2014

Totuttelu jatkuu

Aamulla sain kokea asuntolani ensimmäisen aamiaisen. Tarjolla oli länsimainen (joka perustui leipään) ja japanilainen aamiainen, joista päädyin jälkimmäiseen. Kannatti tulla asuntolaan, jossa on valmiit ruokailut.


Tässä vielä kuva asuntolastani ulkoapäin. Yksi parvekkeista on minun.


Tänään ohjelmassa oli yleinen USTEP-vaihto-orientaatio ja Hongon kampukseen tutustuminen. Vaihtokoordinaattorin ja muutaman professorin pitämässä orientaatiossa moni mietityttänyt asia selkeytyi, mutta paljon tuli myös uutta mietittävää, joten pää on vielä aika sekaisin. Orientaaton jälkeen vaihto-oppilaille oli tervetuliaislounas.


Hongon kampukseen tutustuminen ei ollut kovin uusi kokemus, koska japanilainen kaverini oli kierrättänyt minua ympäri aluetta jo viime matkani aikana. En tosin ota Hongosta todennäköisesti yhtäkään kurssia, koska siellä ei opeteta minulle oleellisia kursseja. Hieno paikka se kuitenkin on vanhoine rakennuksineen, tosin tunnelmaltaan pidän ehkä enemmän Komabasta.


Kampuksen kuuluisimman rakennuksen julkisivu oli upeasti peitetty sinisellä.


Päivän mielenkiintoisin asia taisi kuitenkin olla muihin vaihtareihin tutustuminen. Vaikka olin ennen vaihtoa suunnitellut viettäväni aikaa pääasiassa japanilaisten kanssa, jo yhden päivän aikana monet vaihtareista osoittautuivat niin mukaviksi, etten ihmettelisi vaikka heidän kanssaan jotain puuhaisinkin. Iltapäivällä virallisen ohjelman päätyttyä kävin heistä osan kanssa 100 jenin kaupassa (jossa kaikki asiat maksavat veroineen 108 jeniä eli noin 75 senttiä) ostamassa välttämättömyystarvikkeita - kuten henkareita ja pesuainetta.


10 kommenttia:

 1. Ai vitsi mikä luksusaamiainenkin vielä :D näyttää niin kivalta! milloin sulla alkaakaan siis varsinaisesti koulu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Vähän vaikea määritellä aloituspäivää. Komabassa kurssit alkavat ensi maanantaina eli 6.10., ja sitten on kahden viikon "ikkunashoppailua" (koordinaattorin sanoin), jolloin kaikilla kursseilla saa käydä vapaasti katselemassa ja tutkiskelemassa. Kurssivalinnat lyödään lukkoon vasta 17.10., jonka jälkeen voisi kai laskea varsinaisen koulun alkavan.

   Poista
 2. Nyt alko itellekin tulla sellanen olo, että olisi kiva päästä käymään Japanissa, vaikken osaakaan kieltä enkä muutenkaan ole mitenkään erityisesti kiinnostunut koko maasta. "Suomi-kauppoja" olisi kyllä kiva lähteä bongaamaan :) Mitä ruokaa muuten tuossa punaisessa aamiaiskulhossa on? Oletko tutustunut muihin asuntolan asukkeihin? Pitääkö oppilaiden kustantaa itse ruokailunsa, vai saako koululta ilmaisen aterian?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaisessa on misokeittoa :) Se on peruskeitto, tosi yleinen ruoka. Olen tutustunut muihin asukkaisiin (joista moni onkin samassa vaihto-ohjelmassa kuin minä) ja ihan mukavia ovat. Täällä on esimerkiksi ruotsalainen, hollantilainen, australialainen ja tietysti paljon japanilaisia, jotka tosin ovat enemmän keskenään. Yliopistolla pitää toki itse maksaa ruokansa, joka yliopiston ruokalassa maksaa yleensä 500-600 jeniä (n. 4 e)

   Poista
 3. Ohhoh! No nyt on verot noussu, viimeksi 100 yenin kaupassa kaikki maksoi 105 yeniä veroineen. :D Tuolla näyttää niin kivalta ja aamupalakin näyttää hyvältä, taidan olla jo hieman 羨ましい. ლ(ٱ٥ٱლ)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa! Kaikki kallistuu... mut ei kannata olla urayamashii, eihän näin alussa vielä tiedä tuleeko vaihdostani ollenkaan onnistunut :D

   Poista
 4. Ooh, tuo aamiainen näytti superherkulliselta :O vähän kaikkea osuvasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo :D Saa nähdä mitä kaikkea täällä tarjotaan, tähän asti on joka kerta ollut eri juttuja!

   Poista
 5. Tollaset juhlat on aina kivoja, kun siellä tarjoillaan tuollaisia lautasia, joista löytyy jotain hyvää syötävää, vaikken hirveästi japanilaisesta ruoasta tykkääkään. Edamame <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Mäkään en ihan kaikesta japanilaisesta ruoasta pidä, mutta noillakin lautasilla oli monta hyvää.

   Poista