maanantai 6. lokakuuta 2014

Elokuva, Nakano ja ensimmäinen luento

Sunnuntaina oli jo kaamea sade taifuunin läheisyyden takia. Ulos piti kuitenkin lähteä ruoan toivossa...


Kengät ja sukathan siinä ilkeästi kastuivat, kun kaduilla suorastaan tulvi. Sadepäivinä kuuluu kaiketi katsoa elokuvia, joten menin syötyäni Kichijoji Odeoniin, jossa viihdyin kohtuullisesti uusimman Ghibli-elokuvan Omoide no Maanii (josta mainitsinkin jo aiemmin) parissa.


Elokuva oli katsottava muttei loistelias. Otin sen ennen kaikkea kuullunymmärtämisenä, mutta en voi sanoa ymmärtäneeni aivan kaikkea, koska en jaksanut keskittyä koko ajan tarpeeksi kuuntelemiseen.

Loppupäiväksi menin Nakano Broadwaylle, Nakanon tunnelmalliselle kauppakujalle. Nakano nimittäin sijaitsee kätevästi Kichijojista vain parin express-pysäkin päässä.


Kauppakuja on tunnettu etenkin mangaan, figuureihin ja sekalaiseen otaku-tavaraan keskittyvistä kaupoistaan. Itse kuitenkin ajattelin hillitä mangan ostamistani, koska viime matkallakin ostamistani mangoista (noin 30) olen tullut lukeneeksi vasta pienen osan (noin 5). Yhden sentään ostin käytettynä Mandrakesta, nimittäin Bokugirlin ykkösosan (hinta 400 jeniä, noin 3 euroa). Usein juuri transteemat saavat mielenkiintoni heräämään. Ostin kirjan ilman sen kummempia ennakkotietoja, joten toivon vain, ettei kyseessä ole jokin vähäjärkinen komedia.


Samaan yhteyteen sopii kuva PS Vita -pelistäni, jonka ostin jo aiemmin käytettynä (hinta noin 2200 jeniä). Japanissa kyseinen rytmipeli on arvostettu ja suosittu, ja itsekin olen pelatessani lämmennyt sille enemmän kuin aluksi oletinkaan.


Nakano Broadwayllä tuli syötyä vaihdon aikana ensimmäistä kertaa nuudelipohjaista ruokaa riisipohjaisen sijaan (vaikkakin lisäke oli riisipohjainen, ks alempi kuva). Valitettavasti sei ei vain iskenyt omaan makuaistiini yhtä hyvin kuin monet aiemmat.Tänään rankkasade jatkoi satamistaan ja joitain juttuja (kuten ohjattu rekisteröitymiskynti "kaupungintalolla") peruttiin taifuunin pelossa. Tänään Komabassa alkoivat lukuvuoden ensimmäiset luennot, mutta niidenkin peruminen tuntui aamulla todennäköiseltä (vaikkei asiasta virallista ilmoitusta perumisesta ollut tullutkaan). Aioinkin jäädä asuntolaan ainakin aamupäiväksi, mutta hollantilainen kaverini sai kuitenkin käännytettyä minut mukaan matkaansa. Hän aikoi kaikesta huolimatta mennä omalle japanintunnilleen. Lähtö kannatti, sillä tunnit tosiaankin pidettiin, toisin kuin monissa muissa Japanin yliopistoissa tänään. (Jo keskipäivällä aurinko taas paistoi ja oli mukavan lämmintä - taifuunista ei ollut tietoakaan.)


Tänään sain siis ensimmäisen maistiaisen Tokion yliopiston opetuksesta. Kurssi oli nimeltään Japanese (6): Reading Literary Works and Discussing Modern Japanese Culture. Mukavan oloinen opettaja oli bulgarialaista alkuperää mutta natiivin lailla. Englantia tunnilla ei kuultu sanaakaan (okei, pari sanaa) ja hyvä niin. Heti luennon alkuvaiheilla tuntui kuitenkin siltä, että muut yhdeksän luokassa istuvaa opiskelijaa olisivat paljon minua etevämpiä japanintaitajia: he vastailivat lukuisiin kysymyksiin monipuolisesti ja sujuvasti, kun taas itse jouduin tuskailemaan vastausteni kanssa. Luennon edetessä kurssi alkoi kuitenkin tuntua jotenkin hallittavammalta, eivätkä läksypapereidenkaan asiat näyttäneet ylitsepääsemättömiltä. Haaste lienee juuri oikeanlainen. Kurssi siis käsittelee japanilaista kulttuuria keskiössään ennen kaikkea romaanit ja elokuvat, joita kurssin aikana myös luetaan/katsotaan. Opettaja oli lisäksi valinnut kurssille jonkinlaisen "punaisen langan", joka minun ilokseni sattui olemaan jendaa eli sukupuoli! Saapa nähdä millä eri tavoin sukupuoli käy ilmi kurssin kirjoissa ja elokuvissa.

Loppuun vielä päivän yliopistolounaani (katsukaree) sekä asuntolapäivällisen pääosa.


9 kommenttia:

 1. Siis oikeesti tulen kateelliseksi katsellessani noita ruokakuvia... :b Näyttää niin hyvältä.

  VastaaPoista
 2. On kyllä huippua päästä blogin kautta seuraileen millaista vaihtariaika sulla siellä on :) Ihania postauksia! ^_^

  VastaaPoista
 3. Oi että <3 kyllä näyttää jo alkujaan niiin kivalta tuo sun reissu, sateisuudesta ja taifuunista huolimatta! Aijjai mitä ruokia..mmmm :P~
  Luulen että aika piakkoin puheen ja ymmärtämisen alkukankeus lähtee ja sitten höpiset ja pölötät menemään ku vanhakin tekijä. ^_~

  ~ Frillycakes ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Mutta alku on aina alku, mitä vaan voi tapahtua!

   Heh, toivotaan ^^; Japanilaisia kavereita pitäisi vaan saada enemmän, jotta sitä hölötystä saisi treenattua...

   Poista
 4. Tulee kyllä tosi hyvä mieli kun lukee näitä vaihtari postauksia ^^ melkein kun ois ite mukana :D

  VastaaPoista
 5. Oih. Paljon postauksia. Tuskin ehdin pysymään perässä. Mutta mielenkiintoisuudella ei ole rajaa. x3

  Hatsune Miku! :3 Oon paljon kaikkea tosta Project DIVAsta nähnyt YouTubessa. Ja no, onhan mulla koneella Vocaloid 3 -ohjelma... :D

  VastaaPoista