perjantai 3. lokakuuta 2014

Ensimmäinen Komaba-päivä

Eilen oli aamiaisella jotain kalaa, tosi suolaista.


Päivä oli arvaamattoman kuuma. Tulinkin vahingossa laittaneeksi pitkät hiostavat housut 30 asteen helteeseen. Ilma tuntui Suomen viime heinäkuun helteitäkin kuumemmalta ilman suuren kosteuden takia. Kontrasti lokakuiseen Suomeen oli suuri!


Päivän ohjelmana olivat Komaban kampuksen orientaatiot. Ensin kerrottiin tunnin verran Japanin kielikursseista, sitten johdatettiin ympäri kampusta ja lopuksi kerrottiin pari tuntia monenlaisia yleisiä asioista, joita Japanissa ja Tokiossa elävän opiskelijan tulee tietää ja hoitaa. Tykkään vehreästä ja selkeästä Komaban kampuksesta miellyttävine arkkitehtuureineen ja fasiliteetteineen paljon enemmän kuin Hongon kampuksesta.


Komaban ruokalassa päädyin kana-ateriaan. Tuskin olen koskaan syönyt koulu-/yliopistoruokalassa yhtä herkullista kana-annosta. Kaverienkin eri annokset näyttivät yhtä maukkailta.


Irtojäätelö kruunasi aterian. 1 gramma jäätelö maksoi 1,34 jeniä (sama hinta oli salaateissa).


Yksi Komaban kohokohdista minulle ovat tenniskentät. Kuvassa vain osa kampuksen kentistä. Päivän vapaa-ajoilla yritin kierrellä ympäri kampusta ja selvitellä, miten pääsisin mukaan johonkin lukuisista yliopiston tenniskerhoista. Lopulta minut ohjattiin selvittelemään asiaa netissä, joten tänään tai huomenna aionkin lähetellä sähköpostiviestejä eri tenniskerhojen henkilöille.


Noin kello kuuteen venyneen orientaatiopäivän jälkeen päätin vielä mennä illaksi Shibuyaan, sijaitseehan se vain parin pysäkin päässä Komabasta. Tunnelma iltaisessa Shibuyassa on vain aina jotain niin upeaa. En kuitenkaan ostanut vielä mitään vaan tutkailin vain alustavasti vaihtoehtoja.


Shibuya 109:n vaatteet houkuttelevat joka kerta yhtä paljon, mutta paikan päällä tulen aina todenneeksi, miten pieniä tai lyhyitä vaatteet loppujen lopuksi minulle ovatkaan. Löysin kuitenin pari mekkoa, jotka ehkä saattaisivat sopia. Pitää käydä vielä sovittamassa tässä joku päivä!


Asuntolassa vuorokautta rytmittävät ruoka-ajat. Aamiainen on klo 7.00 - 8.30 ja päivällinen klo 18.30 - 22.00, mutta paikalle pitää saapua aamulla 20 min ja illalla 30 min ennen loppumisaikaa. Jätin Shibuyasta tulemisen melko myöhään ja erehtyvänä suunnistajana vieläpä eksyin pimeässä matkalla Inokashiran asemalta asuntolalle. Onneksi eräällä kadulla oli kuitenkin opaskartta, jonka avulla hahmotin olinpaikkani ja onnistuin saapumaan asuntolaan noin 10 minuuttia ennen viimeistä päivällisaikaa. Ruokana oli allanäkyvää kalajuttua - hyvää kuten aina tähän mennessä.


Istuessamme ruokailussa asuntolapitäjä jakoi meille jonkinlaisena bonuslahjana tällaiset mochi-jutut.


Ruokailut ovat asuntolan yhteishengen kannalta hieno asia. Jo parissa päivässä monista on tullut hyviä kavereita, enkä uskoisi sen tapahtuneen niin nopeasti ilman ruokailutuokioita. Täällä miesasuntolassa eniten olen jutellut erään hollantilaisen, ruotsalaisen ja parin australialaisen kanssa (naisasuntola on aivan tätä vastapäätä, ja sielläkin on mukavia ihmisiä). Asuntolan valtti, japanilaiset asukkaat, on kuitenkin jäänyt hieman pimentoon. Heitä on muutamia, mutta heitä ei näy ruokailuissa kovin usein eivätkä he ole kovin puheliaita.

Ruotsalainen muuten kertoi tänään aamiaisella, kuinka hän unohti eilen illalla Shibuyassa Tsutayan (suuren mangaa/pelejä/musiikkia myyvän liikkeen) vessaan iPhonensa. Ottaen huomioon Shibuyan valtavan ihmisvilinän hän oli varma, ettei kännykkää enää olisi vessassa mennessään hakemaan sitä parin tunnin päästä - mutta sielläpä se oli. Missä muussa suurkaupungissa moinen olisi mahdollista? Upea osoitus japanilaisten jalosta luonteesta.

Sunnuntaiksi ja etenkin maanantaiksi Tokioon on ennustettu iskevän suuri taifuuni, josta jopa tiedotettiin eilen kaikille orientaation lopussa. Saapa nähdä miten käy.

17 kommenttia:

 1. Kuulostaa aika huikealta! Jatkan kyllä ehdottomasti tätä blogisi lukemista, niin kivalta tuo vaihtosi kuulostaa vaikket siellä nyt monta päivää olekaan ollut. :) Itsekin haikailen lähteväni vielä joku päivä vaihto-opiskelijaksi Japaniin, alustavasti olenkin jo katsellut oman yliopiston tarjoamia mahdollisuuksia. Se olisi samalla kyllä ensimmäinen kunnon reissuni ulkomaille, ja tietty silloin myös Japaniin, joten saa nähdä miten sitten rohkeutta riittää. Japaniakaan en ole hirvittävän paljon opiskellut, joten sitäkin varmaan pitäisi alkaa taas opiskella paremmin. Mutta tuskin kuitenkaan uskaltaisin lähteä sinun tavoin Shibuyaan yksin ihan heti, varmaan en luultavasti koskaan enää löytäisi takaisin asuntolalle jos eksyisin. :D

  Mutta mukavaa vaihtoa sinulle! :) Yritän kommentoidakin parhaani mukaan näihin kirjoituksiisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun tilanteessasi vaihto varmasti tuntuu jännältä, mutta ei kannata liikaa jännittää. Tokiossa suunnistaminen on nimittäin yllättävänkin helppoa, ja jos harhautuu syrjään, usein pääsee jollain metrolla takaisinpäin ja paikallisetkin neuvovat yleensä ystävällisesti. Japanikaan ei ole varsinainen ongelma, koska meilläkin on tässä vaihtariryhmässä henkilöitä jotka eivät osaa käytännössä ollenkaan ja silti pärjäävät kelvollisesti c:

   Kiitos paljon, ja mukavaa että kommentoit ^^!

   Poista
 2. Etelä-Koreassa on tullut kanssa huomattua, että yliopiston korealaisiin on ollut sinänsä 'hankala' tutustua, joten helposti ajautuu viettämään aikaa muiden ulkomaalaisten kanssa. Toivottavasti juurikin tennis- tai muista klubeista saisi mahdollisuuksia tutustua myös paikallisiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin se tuppaa olemaan. Olen kuullut siitä aiemminkin varoitettavan ja yritän sitä nyt välttää. Olen kyllä varma että kontaktit japanilaisiin lisääntyvät tässä vaihdon edetessä juuri kerhojen yms. kautta :)

   Poista
 3. Ihan tässä kateelliseksi tulee ja alkaa miettiä tosissaan pitäskö kuitenkin lähteä lukion kolmen viikon vaihtoon vaikka varjopuolia siinä onkin paljon ja suuria käytännön ongelmia >_<
  Toivottavasti taifuuni ei aiheuta mitään kamalaa ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, toivottavasti keksit oikean ratkaisun *-*! En oikein osaa ottaa kantaa, kun en tiedä millaisia ne ongelmat ovat.
   Kiitos, ei se varmaan! Tänään yksi kaveri jopa sanoi kuulleensa, että taifuunin todennäköisyys iskeä Tokioon olisi vain 10%

   Poista
 4. Noi ruoat on kyllä mulle tarpeeks suuri syy mulle jo haluta myös japaniin vaihtoon... :D

  VastaaPoista
 5. Nuo ruoat näyttää taivaallisen hyvältä :O saispa vaan Suomessakin tuollaista pöperöä oppilaitoksissa edes maksullisena, mutta kun ei.
  Toivottavasti löydät sopivankokoisia nättejä mekkoja, joita pääset sitten joskus esittelemään ja toivottvasti myös tutustut niihin japseihin, vaikka ujoja ovatkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri! Ei Suomessa ole ollenkaan noin maukkaita pöperöitä, saati tuohon hintaan...

   Heheh, itse asiassa ostin jo pari kivaa (lolita)mekkoa eilen ^^;;! Saapa nähdä milloin pääsen niitä esittelemään, kun täällä en kuitenkaan taida voida loleilla (enkä haluaisi vain näyttää tylsästi kuvaa pelkistä mekoista ilman että ne ovat päälläni). Kiitos!

   Poista
 6. Ihanan näkösiä ruoka-annoksia! :) Toivottavasti mukava tenniskerho löytyy. Ja muistakii sit laittaa kuvia kaikesta (ihanasta ja söpöstä), mitä ostat. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ^w^ Ja jooo muistan! Ostin tosin eilen jo pari lolimekkoa, mutta toistaiseksi pidän ne yllätyksenä enkä laita kuvaa 8)

   Poista
 7. Oot ihana!:)
  Oon itsekin käyny Tokiossa pari kertaa, hauska nähdä kuvia tutuista paikoista.
  Mielenkiinnolla seurailen blogiasi.:3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Waah kiitos ;_;!
   Mukava kuulla! Toivottavasti saan vielä kuvia jostain sinulle tuntemattomastakin ^^

   Poista
 8. Japanilaiset on usein ujoja puhumaan ulkkareille (myös muillekin vieraille), mutta ulkkareille vielä senkin takia, etteivät he voi tietää osaako ulkkari japania vai ei ja jos ei osaisikaan niin sehän olisi katastrofi. Jos osaat japania niin kannattaa mennä rohkeasti esittelemään itsensä ja lyöttäytyä seuraan. Aika monet japanilaiset kokee ulkomaalaiset kaverit ainakin osittain jopa statussymboleina ja muuten mielenkiintoisina, minkä takia ei kannata ajatella, että oma hyökkäävyys liikaa haittaisi. Eikä muuten kannata hämääntyä, jos eilen kanssasi hengannut japanilainen ei moikkaakaan seuraavana aamuna. Se johtuu yleensä ihan täysin ujoudesta ja siitä, että japanilainen pelkää, että et tervehtisikään takaisin tms. Vastaus ja ehkä yllättynyt hymykin tulee kyllä, kun ulkkari ensin tevehtii. :)

  Mää lähden ensiviikolla sinne noin kolmeksi viikoksi lomailemaan, josta noin kaksi viimeistä viikkoa olen Tokiossa. :) Kiva tietää, että siellä on vielä lämmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista! Tähän mennessä ne muutamat japanilaiset, joiden kanssa olen joskus asuntolassa puhunut, ovat moikanneet seuraavanakin päivänä oma-aloitteisesti - tavallista rohkeampia siis ehkä :D Jatkossa yritän olla vieläkin "hyökkäävämpi" tutustumisen suhteen :)

   Oi, kuulostaapa kivalta! Jatkossa ei ehkä ole aivan noin lämpimiä päiviä, mutta ensi viikollakin pitäisi olla noin 24 astetta monena päivänä.

   Poista
  2. Mun melkein kaikki kaverit oli vastakkaista sukupuolta, joka varmaan alussa vaikutti ujosteluun. :)
   On kyllä kiva lukea näitä sun postauksia, kun niitä näyttää tulevan vielä niin usein! Matkakuume vain kasvaa. :)

   Poista