torstai 9. lokakuuta 2014

Lähtötasotesti

Eilen oli japanin lähtötasotesti, joka olikin orientaatioviikon viimeinen vaihe ja huipennus. Vaikka olin monena päivänä ajatellut lukea testiin, tuli kuitenkin vietettyä aikaa vain Shibuyassa ja muualla. Luotin näemmä passiiviseen oppimiseen kaupungilla.

Testiin mennessä luonnollisesti jännitti, koska testin panos oli kohtalaisen suuri Komaban kielikurssien tasojaosta johtuen. Komabassa kurssien tasoa kuvattaessa käytetään J-skaalaa: J1 on aloittelijataso ja J7 kaikkein korkein (tosin siitä järjestetään vain yksittäisiä kursseja). Yksittäisiä pienempiä kielikursseja saa valita kuka tahansa taitotasosta riippumatta, mutta "pääkurssin" taso määräytyy lähtötasotestin mukaan. Ongelma on se, että pääkurssien tasot menevät seuraavasti: J1, J2, J3, J5. Taso, jolle itse ajattelin kuuluvani (J4) on siis jätetty kokonaan välistä! Ajattelin että olisi tosi turhauttavaa joutua lähes hyödyttömälle J3-kurssille, jonka asiat jo osaan, mutta J5:een päästäkseen pitäisikin onnistua testissä mielettömän hyvin.

Tänään aamulla tulivat testin tulokset ja jotenkin ihmeellisesti onnistuin kuitenkin pääsemään pääkursseista korkeimmalle eli J5-kurssille (joka siis vastaa JLPT:n N2-N1-tasoa). Tulos oli todellinen ihmetys, sillä jätin tiukka-aikarajaisen testin eri osioissa useammankin sivun melkein kokonaan vastaamatta! Lisäksi J5 oli tuntunut parin tähän mennessä kokeilemani yksittäisen kurssin perusteella jotenkin hankalalta, mutta ehkä kyseessä on alkukankeus ja yli viiden kuukauden tauko viime japanintunneista ja kunnollisesta japaninopiskelusta. Tänään ollut J5-tason pääkurssi kuitenkin tuntui kuitenkin juuri sopivalta.

Jottei postaus jää kuvattomaksi, muutama kuva kameran kätköistä. Ensimmäisessä ihmisiä kerääntyneinä katsomaan kuunpimennystä eilen Kichijojiin johtavalle sillalle.


 Eilisen yliopistolounas: kara-age.

 
Tämänpäiväistä asuntola-aamiaista.


Yliopiston ruokala ulkoapäin.


Vähän yli viikko on nyt takana, ja tuntuu kyllä siltä kuin olisin ollut täällä jo useammankin viikon. Samaa ovat muut asuntolakaverit sanoneet. Johtunee siitä, että täällä on tullut tehtyä ja nähtyä niin paljon lyhyessä ajassa. Toivottavasti sama tahti jatkuu! Vaikka vaihto on näin alussa, välillä tulee jo mieleen kauhukuvia Suomeen paluusta...

4 kommenttia:

 1. おめでとう! Mä niin tiesin et pääset sinne huipputasolle :D Nyt sitten vaan ganbaroidaan, eiks je. Mullakin nää 中級Ⅲ kurssit teettää kyllä töitä, mutta ehkä alkukankeuden jälkeen alkaa sujua...? Tai sit nää vaan vaikeentuu hullusti ja kuolen työmäärän alle XD

  Mä näin tässä yks yö unta että vietin Japanissa vaan kuukauden :---D Ei oikein uppoa tajuntaan, että niitä kuukausia tulee kertymään aika monta... Jotenkin tää kaikki on vielä tosi absurdia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 有難う! Olit kyllä aika ennustaja o.o Pitää tosiaankin ganbaroida... Mä ainakin luotan että alkukankeuden jälkeen alkaa onnistua.

   Absurdia todellakin!

   Poista
 2. Hrrk mobiilini ei selkeästikään tykkää kommentoida kunnolla...
  Mutta siis, kaikki ok? :o Oot hiljentynyt ja tarvitsen tilanneraporttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymästä, kaikki ok! Hiljennyin tosiaan vähän kun keskityin enemmän koulujuttuihin, mutta kirjoitan tässä juuri parhaillaan uutta pientä päivitystä c: (Ja tänä hiljaisuusaikana "normiblogiini" on ilmestynyt sentään pari postausta ^^)

   Poista