keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Lento + ensimmäinen päivä

Hyvästeltyäni vanhemmat lentokentällä tapasin lähtöportilla opiskelukaverini Johannan, joka tuli samalle lennolle Tokioon. Parikymmentä minuuttia ehdimme siinä jutella innoissamme, mutta lennolla paikkamme olivat hyvin kaukana toisistaan, mikä tyrehdytti puheryöpyn melkein 10 tunniksi. Niinpä viihdytin lennon aikana itseäni koneen viihdejärjestelmällä esimerkiksi kuuntelemalla IU:n ja AKB48:n kappaleita (olin positiivisesti yllättynyt että Finnariin valikoimissa edes oli moisia!) ja lukemalla Cosmopolitania. Pääosan ajasta yritin kuitenkin nukkua, mutta valitettavasti se taisi onnistua jopa huonommin kuin aiemmilla Japanin-lennoillani. Silmät kiinni ollessani mieleeni poukkoili koko ajan satunnaisia asioita liittyen niin tulevaan päivään, sen jälkeiseen päivään kuin koko vaihtoon yleisestikin.

Naritasta Nipporiin selvittyämme kumpikin meistä lähti suunnistamaan kohti omaa asuntolaansa. Minä saavuin parin junanvaihdon jälkeen Inokashira-puiston asemalle, jonka uloskäynnin edustalla näytti tältä.


Alue tuntui kovin autiolta, vaikka tiesinkin, ettei kaupungin vilkkaimmista alueista pitänytkään olla kyse. Paikassa on kyllä oma mukava tunnelmansa.


Asuntolaan oli noin 10 minuutin kävelymatka. Ilma oli todella hiostava ja pientä tihkusadettakin satoi, mutta eniten matkantekoani häiritsi vedettävän laukkuni jumiutunut rengas.


Asuntola kuitenkin löytyi lopulta helposti, ja siellä olikin jo ystävällinen nainen - ilmeisesti asuntolanpitäjä - odottelemassa minua (joka saavuin asuntolalle reilusti ilmoittamaani arvioitua aikaa myöhässä). Hän opasti minulle asuntolan perusasiat ja näytti vähän tiloja kertoillen niistä samalla.

Pääsin lopulta huoneeseeni, joka osoittautui ihan mukavaksi. Tilaa vaikuttaisi ainakin olevan riittävästi. Huonoja puolia tosin ovat erittäin huono äänieristys (käytävältä ja kadulta kuuluu helposti puhetta) sekä tyyny, joka tuntuu olevan täynnä herneitä.



Hauskaa että huoneessa on myös parveke. Tällaiset näköalat sieltä.



Aikani huoneeseeni totuteltuani ja tavaroitani järjesteltyäni päätin lähteä illaksi Kichijōjiin, vaikka olinkin jo aika väsynyt. Aluksi vastaan tuli suuri puistoalue, jossa oli vehreitä puita ja iso lampi, jossa oli mahdollista polkea joutsenveneitä ja muita. Hyttysiäkin havaitsin muutaman, ja heti tuli mieleen Japanin aivokuume, jota vastaan minulla ei ole rokotusta...




Käsitykseni mukaan puisto on tunnettu katusoittajistaan ja muista viihdyttäjistään. Nytkin oli paikalla mies, joka esimerkiksi puhalsi nenällään samanaikaisesti kolme pitkulaa ilmapalloa täyteen ilmaa.


Puiston tuolla puolen oli Kichijōji lukuisine kauppoineen. Yllätyin kaupunginosan monipuolisuudesta kauppojen ja liikkeiden suhteen.





Matkani ensimmäinen Japanin maankamaralla syöty ateria oli tämä: Premium Gyuudon (eli lihaa riisikulhossa). Gyuudonin tosin olen syönyt lukuisasti aiemminkin, joten ei mitään uutta. Premiumin siitä kai teki tuo puurasia, jonka sisältämää maustetta en edes käyttänyt.



Kichijōji Odeon -elokuvateatterin mainoksen mukaan Omoide no Maanii -niminen animeleffa pyörii parhaillaan, voisi olla mielenkiintoista katsoa se!


Mielenkiintoisesta puheen ollen...

"Kaikki hauska on hyvää vatsalle". Paikassa soi jatkuvasti eräs huvittava Muumi-musiikki.
Hetken päästä silmiini osui taas suomea:


Lopulta piti kuitenkin palata asuntolalle, kun polvi rasittui liiasta kävelystä. Toppojen avustuksella on kiva kirjoitella blogiin!


Pahoittelen väsymyksestä johtuvaa tekstin sekavuutta! Halusin kuitenkin kirjoittaa jotain heti ensimmäisen päivän jälkeen. Nyt pitääkin mennä nukkumaan, koska huomenna aamulla alkavat jo orientaatiot.

19 kommenttia:

  1. Olipas hämmentävää katsoa kuvia tutusta paikasta jonkun toisen blogista :D Käveltiin miehen kanssa viime syksynä juurikin tuossa samassa puistossa ja otin samasta (tai ainakin samanlaisesta) suihkulähteestä kuvankin. Oltiin siis tulossa Mitakan suunnalta ja suunnistettiin kohti Kichijojia.

    Toivottavasti kotiudut asuntolaan hyvin. Alue näyttää rauhalliselta ja omalla tavallaan viehättävältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooh, tiedän tunteen :D Kiva tietää että tekin ootte liikkuneet täälläpäin!

      Kiitos, varmasti! Hiljaisemmassa Inokashirassa en edes vietä varmaan kauheasti aikaa, mukavaa että tuo Kichijoji on kuitenkin ihan vieressä :)

      Poista
  2. "Otan tämän" XD Eikä, aivan ihana <3

    Viihtyistän näköistä tuolla, toivottavasti sulle tulee hyvä vaihtovuosi :) Tai sen puolikas, miten vain.
    Olisi itsekin niin upeaa päästää Japaniin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep <3 XD
      Kiitos paljon! Toivon että säkin pääsisit käymään pian :)!

      Poista
  3. Nyt tais mennä lennot sekasin. Jossain Suomessahan tossa näyttäisit olevan. xD No ei vaan, kyllä Japanistakin löytyy Suomi-faneja, mitä oon kuullut. :D Ja no Muumithan on animoitu Japanissa... Viihtyisältä ainakin näyttää. Oon varma, et pärjäät enemmän kuin hyvin. :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomi- ja Muumi-faneja taitaa olla mukavasti. Oon kyllä aiemminkin lukenut suomenkielisistä liikkeiden nimistä ("Olohuone", "Keittiö", "Otan tämän"...), mutta pitihän niistä vielä ottaa kuvat. Tuo muumipaikka oli kyllä mahtava yllätys :D

      Kiitos ^^! Toistaiseksi jännittää vielä moni juttu, mutta pikku hiljaa...

      Poista
  4. Apua, otan tämän :D oonkin kuullut noista kaupoista! Toinen samassa sarjassa oli nimeltään 'ehkä söpö'. Ihanan näköinen paikka! :)
    p.s. aiotko laittaa anonyymikommentteja päälle? :D ainakin multa tulis kommenttia useemmin jos ei tarvii kirjautua tähän AIMiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mullekin ne ovat tuttuja jo aiemmilta visiiteiltä, mutta aina ne houkuttelevat ottamaan kuvan x) Kiitos!
      P.S. Oho, olin unohtanut laittaa anonyymikommentit päälle! Asia korjattu, kiitos huomiosta!

      Poista
  5. Oi, onpa suloisen oloinen elokuva! Ja puisto sekä kadut näyttävät mielenkiintoisilta seikkailla... matkailukuume varmaan iskee lähiaikoina jopa minuun kun kerrot mitä kaikkea sieltä löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se näytti suloiselta ja kadut mielenkiintoisilta seikkailtavilta 8) Paljon tullee tekemistä.

      <3

      Poista
  6. Hämmennyin nyt melkoisesti noista suomenkielisistä paikoista, mutta kaipa japsit fanittaa tiettyjä asioita Suomesta mitä suomalaiset Japanista :) Ihanalta paikalta vaikuttaa!

    VastaaPoista
  7. Ihania nuo suomenkieliset tekstit & kaikki muukin. >ω<
    Ja huonekin vaikuttaa mukavalta, huonoa eristystä lukuunottamatta; toivottavasti et ole turhan herkkäuninen! :'D

    Toivottavasti vaihto vastaa odotuksia! Pidä hauskaa & meidät ajantasalla! ✧˖°☆(`・ω・´)”✿*・゜゚・*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa juuri nyt ekana yönä heräsin kun joidenkin oli sitten pakko alkaa pitää kovaäänistä keskustelua käytävällä >__< Vähän ankeaa jos pitää nukkua korvatulppien kanssa, mutta ei se mitään.

      Minun lähes epärealistisiin odotuksiini on vaikea päästä, mutta jospa edes osa odotuksista täyttyisi. Yritän pitää mahdollisimman hyvin ajan tasalla, kiireistä riippuen :) Kiitos Tuomas <3!

      Poista
  8. Kaikki kuulostaa aivan ihanalta! *_* Toivottavasti kotiudut hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Sitä mukaa kun totun asioihin, uusi informaatiotulva iskee. Vielä oon aika sekaisin mut ehkä se tästä! :D

      Poista
  9. Pakko tulla kommentoimaan, että sulla on hiton tilava asuntolahuone :D Mulla oli varmaan puolet pienempi. Tietty ikävä sit jos äänieristys ei ole hyvä :P Itseäni huonokuuloisena ei koskaan haitannut muut äänet paitsi ehkä ne pirun kaskaat.

    Hauskaa vaihtoa! (*^__^*)

    VastaaPoista
  10. Onpas siisti huone! Paljon tuo maksoikaan kuussa?

    VastaaPoista
  11. Onpas ne japanilaiset kovin Suomi-faneja. =D Mutta täytyy mainita, että itse rakastin yli kaiken noita Japanin hernetyynyjä! Olisin halunnut tuoda sellaisen Suomeen aikoinaan, mutta ei ollut oikein laukussa tilaa.

    VastaaPoista