lauantai 4. lokakuuta 2014

Shoppailukierros

Eilen lauantaina päätin lähteä shoppailukierrokselle. Hyvä mennä tässä vaihdon alkuvaiheessa, kun kurssit eivät ole vielä alkaneet. Japanin sijoituskokeeseen (placement test) pitäisi lukea, mutta oppiihan sitä jotain tuolla ulkona kulkiessaankin!

Ajattelin aluksi mennä tänään Akihabaraan, mutta junassa vaateshoppailu alkoi tuntua kiinnostavammalta kuin populaarikulttuuri, joten päätin tehdä Shinjuku-Harajuku-Shibuya-kierroksen. Olin ollut jonkin aikaa Shinjukun Closet Childissa, kun sinne uskomattomalla tuurilla ilmestyi myöskin Tokiossa vaihdossa oleva kaverini Toni! Oli mukava päästä vaihtamaan kuulumisia. Toni liittyi matkaani Harajukuun, jonne oli itsekin aikeissa mennä.


Ylläolevan kuvan reunassa näkyy Harajukun Bodylinen näyteikkuna. Kävimme Bodylinessä, mutta sieltä en ostanut mitään. Sen sijaan ostin KAKSI lolitamekkoa - toisen Shinjukun ja toisen Harajukun Closet Childistä! Olen niistä aika iloinen ^___^ Molemmat brändimekkoja, ja hinnat vain noin 68 e ja 44 e. (Lisäksi ostin päivän aikana Hatsune Miku -rytmipelin PS Vitalle sekä tyynyn, koska asuntolan tyyny oli aivan surkea)

Tokiossa näkyy selkeästi Halloweenin lähestyminen, sillä koristeluja ja Halloween-rekvisiitan myyntiä on monessa paikassa.


Jo ennen matkaa olin ajatellut, että ensimmäisenä lauantaina menisin katsomaan Tokiossa pelattavaa Rakuten Openia - tennis kun on lempilajini, ja Japanin Nishikori on nykyään uskomattoman hyvä pelaaja. Huonoksi onnekseni lopputurnauksen liput myytiin kuitenkin loppuun jo torstaina/perjantaina. Eilen näin Shibuyassa jopa kyseiselle turnaukselle omistetun kahvilan, jossa olisi voinut päästä katsomaan ottelua ruudulta. Jono oli kuitenkin liian pitkä, joten luovutin senkin suhteen.


Shoppailukierrokseni jälkeen löysin Kichijojista Mister Donutin - vihdoin! Sen donitsit vain ovat niin herkullisen kuohkeita ja juuri oikean makuisia - täysin eri maata kuin Suomen ketjujen donitsit.



Tänään heräsin aivan erilaiseen ilmaan kuin eilen: taifuunia edeltävät vesirintamat ovat saapuneet ja ulkona sataa kovasti. Sunnuntaina asuntolassa ei ole edes ruokailuja, joten jonnekin tänään pitää sateesta huolimatta lähteä, jotta saan edes ruokaa. Toisaalta sadepäivä on hyvä tilaisuus kerrata japania keskiviikon koetta varten.

15 kommenttia:

  1. Oivau, siellä sataa jo? :'0 Oon itse odotellut taifuunia jo monta päivää, ja täällä on tähän menessä pikkaisen ripsinyt vettä. Välillä myös vähän tuulee, muttei kyllä mitään kovin myrskymäistä... Meinaakohan se taifuuni kurvata kokonaan Kioton ohi :'/
    Tässä käy varmasti samalla tavalla, miten kävin kesällä, eli kun rakastan myrsykyjä ja haluan nähdä niitä niin en sitten varmasti nää yhtään. Myrskyt vaan kiertävät mut kaukaa :'D

    Haha sori oudosta kommentista :'D Mukava nähdä, että Tokiossa on sulla mukavaa :> Toivottavasti on jatkossakin, ja tasokokeet menisivät hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, Sari! :'D Harvemmin kuulee kenenkään oikein toivovan taifuunin osuvan kohdalle! :'D Se on varmaan vähän eri luokan myrsky, kuin suomalaiset myräkät :p Toivottavasti Tokiossa ja Kiotossa ei tule ihan hirveää myrskyä, ja teillä siellä kaikki ok! Sapporon myrsky kiertää näillä näkymin aika kaukaa.

      Momo, makean näkösiä kauppoja! Mä en oo täällä vielä ihan hirveästi shoppaillut, mutta tänään olis illalla tarkoitus käydä Susukinossa, paikallinen entertainment district. Voin pitää silmäni auki, jos siellä olis jotain lolitamekkoja sulle ^^

      Poista
    2. Ooo heipä hei vaihtarikollegat! Kiitos kommenteista ^^!
      Mäkään en ole oikein innostunut suurmyrskystä, varsinkaan huomenna kun pitäisi liikkua ulkonakin hoitamassa asioita x( Sari, toivottavasti Kiotoon tulee edes joku myrsky vaihtosi aikana, jos tämä nyt menee ohi :(

      May_27, hyvää shoppailua ja Susukino-kokemusta! Ääh voi kiitos ^^;

      Hyvää vaihdon jatkoa molemmille!

      Poista
    3. Hehe, sori oon tällainen myrskyfani ^^' Uskon, kyllä että sitten kun se oikeasti osuu kohdalle niin voi olla, että muuttuu ääni kellossa :'D mutta sen kerran ois huisia nähdä oikea myrsky!
      Ja joo, tässä kävi just niin kuin pelkäsinkin, myräkkä ohitti meidät heittäen vain vähän tuulta ja sadetta yöllä... No, toivottavasti selviätte siellä Tokiossa kuitenkin, kelit on ilmeisen erilaiset :'(

      Poista
    4. Kiitos, hyvin selvittiin, taifuuni meni ohi jo puolenpäivän aikoihin 8)

      Poista
  2. Onnea tulevaan kokeeseen~ ^-^
    Halloween Tokiossa on kyllä jotain jonka haluan kokea... herttaisia kurpitsoita ja kaikkea...
    Harmi että liput olivat jo menneet. Mutta kaksi mekkoa jo nyt, sinähän olet vauhdissa! Toivottavasti saat pian sopivasti aikaa laittautua, että me muutkin näemme mitä olet löytänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Louis ^w^! Tänään ei (ainakaan vielä) ole tullut paljon kerrattua, mutta aion tehdä kokeessa silti parhaani~
      Halloween taitaa tosiaan olla kokemisen veroinen. Meillä on yliopistolla joku Halloween-juhlakin!
      Joo, olin niin yllättynyt kun tällä kertaa Closet Childeistä löytyi niin sopivia mekkoja (joista toista en ole edes uskaltautunut vielä sovittamaan, mutta siinä on selässä shirring ja se on mittausteni mukaan sopivan pituinen, joten kyllä sen järjen mukaan pitäisi sopia...)! Minulla tosin ei ole täällä alushameita eikä mitään, joten varsinaisia kunnollisia asukokonaisuuksia saatan päästä käyttämään vasta Suomessa ;_; Hirveä odotus! Ellen sitten osta kaikkea täältä *-*... Ja kun käyn säännöllisin väliajoin Closet Childeissa katsomassa valikoimia niin minullahan saattaa olla vaihdon lopuksi puolen tusinaa ihanaa mekkoa x_____x!

      Poista
  3. Komppaan, nuo kurpitsat ovat supersöpöjä! <3

    VastaaPoista
  4. Miten japanilaiset suhtautuvat länsimaisiin ylipainoisiin ihmisiin? Onko se häpeä japanissa ja sitä tuijotetaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ylipäänsä täällä ei ole tapana tuijottaa kauhean pitkään oikein ketään. Länsimaisia sitä paitsi joka tapauksessa katsotaan vähän pitempään, oli sitten ylipainoinen tai ei - en usko että ylipaino mitenkään pidentää tuijotusaikaa. Länsimaisissa on niin paljon muitakin japanilaisista poikkeavia juttuja, että yksittäinen ominaisuus hukkuu helposti muiden varjoon.

      Poista
    2. Kiitos momo. Ehkäpä uskallan matkustaa Aasiaan. Olen opiskellut tosin kaupallisella alalla business kulttuuria.luonteeltani olen myös hyvin nöyrä ja ihmiset aina ihmettelevät kun aina pyytelen anteeksi. Olen opiskellut myös jenkeissä mikä onkin sitten toinen ääripää. Tsemppiä momo. Itse haluaisin kuulla miten ihmiset suhtautuu kun vedät mekon päällesi. Pus.

      Poista
    3. Kyllä sä uskallat! Mekon päälle vetämisestä - sitten kun se tapahtuu - tulee postausta ennen kaikkea pääblogini Momochuu no sekain puolelle, joten kannattaa sitäkin kurkkailla :)

      Poista
  5. Momo miksi haluaisit tulla isona? Olen vanha enkä vieläkään tiedä mikä minusta tulee. Toisaalta olen työkyvyttömyyseläkkeellä joten ei minusta tarvitse tulla enää mitään. Velkajärjestely seuraavat kolme vuotta eli sen jälkeen voisin mennä osa-aika töihin. Minulla on kolme tutkintoa ja 15 v olen tehnyt töitä joten ammattitaitoa löytyy. Paniikkia ei ole rahallisesti koska puoliso, mutta mitä momo tekisin koska sinäkin olet erilainen. Tsemppiä rakas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kunpa osasin vastata sinulle :( Itsekään en tiedä ollenkaan, mikä minusta tulee isona. Kaikenlaisia haaveita on ollut mielessä aina japaninopettajasta ammattimalliin, mutta en vain yksinkertaisesti tiedä. Olen oppinut vain ajattelemaan, että kaikki järjestyy aikanaan - turha stressata tulevaisuudesta liikaa. Paljon tsemppiä sinnekin, toivon niin että keksit juuri itsellesi parhaan ratkaisun! (Pahoittelut ettei minusta ollut tämän enempää hyötyä ;_;)

      Poista